Παραδοσιακή τυρόπιτα της γιαγιάς!


    Βρήκαμε την παραδοσιακή και εύκολη τυρόπιτα της γιαγιάς που θα λατρέψετε. Από εκείνες που έβγαιναν από το φούρνο και ορμούσαμε έτσι καuτή που ήταν. Και φυσικά μόνο ένα κομμάτι ποτέ δεν αρκεί. Για περί…

    ...α περίπου 8 φύλλα θα χρειαστείτε: 700-800 γρ. αλέυρι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 1/2 κ.σ. ξύδι, 1 πρέζα αλάτι νερό όσο χρειαστεί, σίγουρα ένα ποτήρι νερό και μισό πολύ αλεύρι για το άνοιγμα 3-4 αυγά μισό ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια γάλα 600-700 γρ. αλεύρι και αναλόγως πόσο τυρί σας αρέσει να έχει...

    Βρήκαμε την παραδοσιακή και εύκολη τυρόπιτα της γιαγιάς που θα λατρέψετε. Από εκείνες που έβγαιναν από το φούρνο και ορμούσαμε έτσι καuτή που ήταν. Και φυσικά μόνο ένα κομμάτι ποτέ δεν αρκεί.

    Υλικά

    Για περίπου 8 φύλλα θα χρειαστείτε:

    • 700-800 γρ. αλέυρι
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 1/2 κ.σ. ξύδι, 1 πρέζα αλάτι
    • νερό όσο χρειαστεί, σίγουρα ένα ποτήρι νερό και μισό
    • πολύ αλεύρι για το άνοιγμα
    • 3-4 αυγά
    • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
    • 2 ποτήρια γάλα
    • 600-700 γρ. αλεύρι και αναλόγως πόσο τυρί σας αρέσει να έχει η πίτα

    συνταγή για τυρόπιτα

    Διαδικασία:

    1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας. Ρίχνουμε λίγο νεράκι στην αρχή. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να πλάθεται σωστά το ζυμάρι μας και να μην κολλάει στα χέρια μας.
    2. Εάν κολλάει, ρίχνουμε λίγο αλευράκι. Κόβουμε το ζυμάρι μας σε μικρά μπαλάκια και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.Ανοίγουμε τα φύλλα μας.
    3. Φτιάχνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και στο τέλος τη φέτα.
      Λαδώνουμε το ταψί μας. Στρώνουμε δύο φύλλα στη βάση. Κάθε φορά που βάζουμε ένα φύλλο λαδώνουμε κιόλας!Όχι πολύ λάδι, απλά ραντίζουμε.
    4. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, απλώνουμε τα φύλλα μας έτσι ώστε να κάνουν και λίγες ζάρες.
      Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση σε διάφορα σημεία, στρώνουμε φυλλαράκι από πάνω και λαδώνουμε το φύλλο μας.
    5. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ή κάνουμε την πίτα μας όσο λεπτή ή χοντρή τη θέλουμε. Φροντίστε να κρατήσετε δύο φύλλα για την τελευταία στρώση. Έμενα προσωπικά μου αρέσει χοντρούλα και γι’αυτό έβαλα 8 φύλλα.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω, περίπου μία ώρα. Μετά το πρώτο μισάωρο κατεβάζουμε στους 200-180. Αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, ψήστε στους 200.

    Σε περίπτωση όμως, που έχετε δοκιμάσει τη συνταγή αυτή, δείτε εδώ την πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά