Συναγερμός: Ποιες τροφές και πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους άνδρες


Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα μπισκότα, τα γλυκά, τα ανθρακούχα ποτά, τα λουκάνικα, οι στιγμιαίες σούπες και τα νουντλς, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου στους άνδρες.Δείτε επίσης: Η επανάσταση γίνεται πραγματικότητα: «Εμβόλια κατά του καρκίνου σε δύο χρόνια»Αμερικανοί ακαδημαϊκοί εξέτασαν δεδομένα από τρεις μακροχρόνιες μελέτες υγείας που αφορούσαν περισσότερους από 46.000 άνδρες κ…

...αι σχεδόν 160.000 γυναίκες.Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 24 έως 28 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εντοπίστηκαν 3.216 περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου.Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη, αξιολόγησαν τη διατροφή μέσω ερωτηματολογίων για τα τρόφιμα,...

Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα μπισκότα, τα γλυκά, τα ανθρακούχα ποτά, τα λουκάνικα, οι στιγμιαίες σούπες και τα νουντλς, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου στους άνδρες.

Δείτε επίσης: Η επανάσταση γίνεται πραγματικότητα: «Εμβόλια κατά του καρκίνου σε δύο χρόνια»

Αμερικανοί ακαδημαϊκοί εξέτασαν δεδομένα από τρεις μακροχρόνιες μελέτες υγείας που αφορούσαν περισσότερους από 46.000 άνδρες και σχεδόν 160.000 γυναίκες.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 24 έως 28 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εντοπίστηκαν 3.216 περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου.

Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη, αξιολόγησαν τη διατροφή μέσω ερωτηματολογίων για τα τρόφιμα, τα οποία συμπληρώνονταν από τους συμμετέχοντες κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι άνδρες που έτρωγαν τα περισσότερα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν 29% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου από εκείνους που έτρωγαν τη χαμηλότερη ποσότητα. Δεν βρέθηκε ανάλογη σχέση για τις γυναίκες.

Συναγερμός: Ποιες τροφές και πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους άνδρες

Όταν όμως οι ερευνητές εξέτασαν υποομάδες εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες έτοιμων γευμάτων είχαν 17% αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του εντέρου σε σύγκριση με εκείνες που ανήκαν στην ομάδα χαμηλότερης κατανάλωσης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση British Medical Journal.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά