Περίσσεψαν μακαρόνια; Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι


    Περίσσεψαν μακαρόνια από το κυριακάτικο τραπέζι και σκέφτεστε πως θα τα αξιοποιήσετε; Σας έχουμε τη λύση και είναι πεντανόστιμη. Ομελέτα φούρνου με μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κεφτέδες γαλοπούλας κοκκινιστούς με μακαρόνια.

    ...α. 50 γρ. κασέρι 80 γρ. γραβιέρα 100 γρ. ντοματίνια 6 αβγά 120ml γάλα ή φυτικό γάλα 1/2 κ.γ βασιλικός 1/2 κ.γ αλάτι 1/8 κ.γ πιπέρι ελαιόλαδο Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά...

    Περίσσεψαν μακαρόνια από το κυριακάτικο τραπέζι και σκέφτεστε πως θα τα αξιοποιήσετε; Σας έχουμε τη λύση και είναι πεντανόστιμη. Ομελέτα φούρνου με μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κεφτέδες γαλοπούλας κοκκινιστούς με μακαρόνια.

    • 50 γρ. κασέρι
    • 80 γρ. γραβιέρα
    • 100 γρ. ντοματίνια
    • 6 αβγά
    • 120ml γάλα ή φυτικό γάλα
    • 1/2 κ.γ βασιλικός
    • 1/2 κ.γ αλάτι
    • 1/8 κ.γ πιπέρι
    • ελαιόλαδο

    Περίσσεψαν μακαρόνια; Η συνταγή με αυγά για γρήγορη μακαρονάδα ομελέτα στο πι και φι

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με το κασέρι και τη μισή ποσότητα γραβιέρα. Τα ρίχνουμε στο πυρίμαχο και τοποθετούμε εδώ κι εκεί τα ντοματίνια, πιέζοντάς τα προς τα μέσα. Αφήνουμε στην άκρη.
    • Στο ίδιο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το σπαγγέτι με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα, να φουσκώσει λίγο και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της.
    • Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
    • Η ομελέτα μπορεί να γίνει με σκέτα ζυμαρικά, ή με οποιαδήποτε άλλη σάλτσα όπως κιμά, καρμπονάρα κλπ. Θέλουμε όμως να είναι σχετικά στεγνά, κάτι που θα συμβεί εφόσον το φαγητό μείνει στο ψυγείο και το ζουμί απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά