Η τυρόπιτα του 10λεπτου: Πανεύκολη εκτέλεση χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 2 κινήσεις


    Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,Aνοίγετε μια …

    ...�υμματισμένη 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 1 αβγό 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ] 120 ml γάλα πιπέρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,Aνοίγετε μια τρύπα στη μέσηΣιγά-σιγά προσθέτετε μέσα...

    Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αβγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
    • 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    τυροπιτα-χωρισ-φυλλο-20-8

    Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ,

    Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση

    Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.

    Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.

    Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά

    Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

    Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη»: Η ιδανική επιλογή για το Σαββατοκύριακο

    Πολυδουλεμένη, αγαπητή συνταγή με πολλές παραλλαγές η ξεσκέπαστη τυρόπιτα είναι σίγουρα πως θα σας ξετρελάνει. Είναι η ιδανική επιλογή για το Σαββατοκύριακο!

    • 300γρ. φύλλο για πίτες
    • 250γρ. φέτα τριμμένη
    • 150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
    • 5 αβγά
    • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
    • σουσάμι, για το πασπάλισμα

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.

    Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.

    Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με σουσάμι.

    Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά