Αυτή είναι η ποσότητα τυριού που πρέπει να τρως για να μην παχαίνεις


Τα τυριά είναι από τις πιο αγαπημένες μας τροφές και όχι άδικα, αφού εκτός από νόστιμα είναι και πηγές θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και ασβέστιο. Με τόσο μεγάλη ποικιλία όμως, δεν είναι λογικό …

...κάποια τυριά να είναι πιο υγιεινά από άλλα; Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα τυριά που μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της δίαιτας σας αλλά και τις σωστές ποσότητες. Ωστόσο, εδώ μπορείτε να δείτε ποιο είναι το κατάλληλο τυρί για όσους αθλούνται. Για να το αλείψεις:...

Τα τυριά είναι από τις πιο αγαπημένες μας τροφές και όχι άδικα, αφού εκτός από νόστιμα είναι και πηγές θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες και ασβέστιο. Με τόσο μεγάλη ποικιλία όμως, δεν είναι λογικό κάποια τυριά να είναι πιο υγιεινά από άλλα; Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τα τυριά που μπορείτε να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της δίαιτας σας αλλά και τις σωστές ποσότητες. Ωστόσο, εδώ μπορείτε να δείτε ποιο είναι το κατάλληλο τυρί για όσους αθλούνται.

Για να το αλείψεις: Κατσικίσιο τυρί

Τριάντα γραμμάρια από αυτό το κρεμώδες τυρί περιέχουν 76 θερμίδες και 6 γραμμ. λιπαρά (4 γραμμ. κορεσμένα), καθώς και 5 γραμμ. χορταστικές πρωτεΐνες. Είναι, επίσης, καλή πηγή χαλκού, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αντικατάστησε, λοιπόν, τη μαγιονέζα και άλειψε κατσικίσιο τυρί στα σάντουιτς.

Με λαχανικά: Παρμεζάνα

Με 111 θερμίδες ανά μερίδα, μοιάζει με κραιπάλη, όμως η παρμεζάνα περιέχει επίσης πολλά απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία: 30 γραμμ. μόνο περιέχουν την ίδια ποσότητα ασβεστίου με ένα ποτήρι γάλα καθώς και 10 γραμμ. πρωτεΐνες – περισσότερες από την αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλου. Τρίψ’ την και πασπάλισέ τη σε πράσινες σαλάτες για να δώσεις γεύση.

Για να λιώσει: Τσένταρ

Είναι εύκολο να το ζεστάνεις αυτό το κίτρινο τυρί: αποκτά κολλώδη –όχι λιπαρή– υφή όταν ζεσταίνεται και έχει 6% περισσότερο ασβέστιο από το κίτρινο τυρί τύπου γκούντα. Το πικάντικο τσένταρ προσθέτει γεύση σε φαγητά όπως τα τάκος και τα μπιφτέκια λαχανικών.

τυρί δίαιτα

Για ζυμαρικά: Ρικότα

Καλά τα νέα για τους μακαρονάδες! Ακόμη και η πλήρης ρικότα είναι ένα “θαύμα” χαμηλό σε θερμίδες: περιέχει μόλις 49 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά (2 γραμμ. κορεσμένα) ανά 30 γραμμ. και έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα θερμίδων από όλα τα τυριά. Για ένα λαχταριστό πιάτο, ανακάτεψε ρικότα με ζυμαρικά και φρέσκα μυρωδικά ή πρόσθεσέ τη σε σάλτσα ντομάτας.

Για σάντουιτς: Προβολόνε

Αυτό το γλυκό, σφιχτό τυρί είναι αρκετά «ευπροσάρμοστο» ώστε να ταιριάζει με τα περισσότερα αλλαντικά. Μία φέτα παρέχει το 21% των ημερήσιων αναγκών σου σε ασβέστιο, καθώς και φώσφορο και σελήνιο, που ενισχύουν τα οστά. Περιέχει 100 θερμίδες και 7 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κορεσμένα).

Για ομελέτες: Μοτσαρέλα

Πάρε το 22% του ασβεστίου που χρειάζεσαι την ημέρα με μόνο μία μερίδα από αυτό το πλούσιο τυρί. Η μοτσαρέλα περιέχει 85 θερμίδες και 6 γραμμ. λιπαρά (4 γραμμ. κορεσμένα) ανά 30 γραμμάρια. Είναι ιδανική επιλογή για ομελέτες, επειδή δε «σκεπάζει» την ήπια γεύση του αβγού και συνδυάζεται με τα περισσότερα λαχανικά.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά