Πανεύκολο και πεντανόστιμο – Παγωτό βανίλια χωρίς αυγά


    Δεν υπάρχει καλύτερη νοστιμιά για το καλοκαίρι από το κλασικό παγωτό βανίλια, ειδικά όταν αυτό φτιάχνεται χωρίς καθόλου αυγά. Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει μία υπέροχη συνταγή για παγωτό που θα είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και το παγωτό σάντουιτς (δείτε εδώ τη συνταγή).Πηγή: Argiro.grΔείτε επίσης στο Υouweekly.gr:Η απόλυτη λιχουδιά – Τούρτα εκλέρ ψυγείου με γεύσ…

    ...λια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Μετά από μήνες σιωπής - Η μοναδική λέξη ψιθύρισε ο Πέτρος Φιλιππίδης στους δημοσιογράφους Εκτέλεση Για το εύκολο σπιτικό...

    Δεν υπάρχει καλύτερη νοστιμιά για το καλοκαίρι από το κλασικό παγωτό βανίλια, ειδικά όταν αυτό φτιάχνεται χωρίς καθόλου αυγά. Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει μία υπέροχη συνταγή για παγωτό που θα είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και το παγωτό σάντουιτς (δείτε εδώ τη συνταγή).

    Υλικά για το παγωτό βανίλιας

    • 1 φλ. γάλα
    • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
    • 1/2 φλ. ζάχαρη
    • 1 κλων. βανίλια ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια

    Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παγωτό βανίλια

    Εκτέλεση

    • Για το εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς αυγά της Αργυρώς σκίζουμε την βανίλια στα δυο.
    • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε μέσα τη βανίλια, τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι.
    • Αφήνουμε να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
    • Ανακατεύουμε με σύρμα.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ή σε κανάτα και προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας.
    • Παγώνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες, να γίνει δροσερό.
    • Αφαιρούμε το κλωνάρι βανίλια, καθαρίζουμε από πάνω όλο τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο μείγμα.
    • Βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ρηχό και φαρδύ μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να κάνει σώμα και να σφίξει ελαφρά.
    • Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει για μερικά λεπτά και το ξανά παγώνουμε στην κατάψυξη.
    • Όσο πιο πολλές φορές ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία, χτύπημα -πάγωμα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό βανίλια.
    • Εκτός από το παγωτό βανίλια χωρίς αυγά μπορείτε να δοκιμάστε και άλλα υπέροχα σπιτικά παγωτά

    Πηγή: Argiro.gr

    Τα μυστικά για να φτιάξεις το τέλειο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

    • Όταν φτιάχνουμε παγωτό ταυτόχρονα παγώνουμε ένα μεταλλικό σκεύος – παγωνιέρα στην κατάψυξη, ούτως ώστε όταν βάλουμε μέσα το χτυπημένο, μαλακό, ακόμα, παγωτό, να μη λιώσει σε κρέμα.
    • Όσο πιο πολύ αφήσουμε το παγωτό, δηλαδή να μην το καταναλώσουμε αμέσως αλλά καλύτερα την επόμενη μέρα, τόσο πιο ωραία σύσταση θα έχει και ενώνονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα.
    • Για να σερβίρετε το παγωτό πιο εύκολα αφήστε το για 5′-10′ σε θερμοκρασία δωματίου και βουτήξτε το scoop σε ζεστό νερό πριν πάρετε ποσότητα παγωτού.
    • Περνώντας τη βάση – κρέμα παγωτού από από λεπτή σήτα, πετυχαίνουμε λεία υφή.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Η απόλυτη λιχουδιά – Τούρτα εκλέρ ψυγείου με γεύση μαμάς

    Θα σας δροσίσει όσο κανένα άλλο – Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό γιαούρτι μέσα σε μισή μόλις ώρα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά