«Κόλαση» χωρίς να… αμαρτήσετε: Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές


    Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές με κέικ που μας περίσσεψε και χωρίς ζάχαρη για αυτή την συνταγή. Γίνεται σε ταψάκι ή σε ποτηράκια μπολάκια όπως θέλετε. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή…

    ... για ένα κολασμένο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και bueno.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σοκολατένια «πανδαισία»: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότο και μερένταΥλικά: Μερικές φέτες κέικ που περίσσεψαν μπορεί να είναι και λίγο ξερό ακόμη καλύτερα 1 φακελάκι κρέμα...

    Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές με κέικ που μας περίσσεψε και χωρίς ζάχαρη για αυτή την συνταγή. Γίνεται σε ταψάκι ή σε ποτηράκια μπολάκια όπως θέλετε. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή για ένα κολασμένο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και bueno.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σοκολατένια «πανδαισία»: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότο και μερέντα

    Υλικά:

    • Μερικές φέτες κέικ που περίσσεψαν μπορεί να είναι και λίγο ξερό ακόμη καλύτερα
    • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια άγλυκο, τύπου αραβοσίτου
    • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
    • 500 ml νερό
    • 500 ml γάλα
    • 1 σφηνάκι ρούμι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού στέβια ή άλλο υποκατάστατο
    • 5-6 μεγάλες φράουλες σε φέτες

    Εκτέλεση:

    «Κόλαση» χωρίς να... αμαρτήσετε: Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές

    1. Στρώνουμε το τάπερ μας με φέτες του κέικ περίπου 3 εκατοστά πάχος αν θέλετε κάνετε και πιο λεπτές φέτες ανάλογα με την προτίμηση. Αφού στρώσουμε το κέικ ραντίζουμε με το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη
    2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολακι ίσα να ζεσταθεί και ρίχνουμε την σκόνη διαλειμμένη με λίγο νεράκι. και ένα κουταλάκι στέβια (ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου) και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
    3. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε πάνω από το κέικ μας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
    4. Έπειτα ζεστάνουμε το νερό ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ και το ένα κουταλάκι στέβια ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. έπειτα βάζουμε στο τάπερ πάνω από την κρέμα πολύ προσεκτικά να μην σπάσουμε την πέτσα της κρέμας. τέλος βάζουμε τις φέτες φράουλας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες να δέσει το ζελέ καλά.
    5. Διατηρήστε στο ψυγείο έως μια εβδομάδα. είναι υπέροχο με έναν καφέ στο μπαλκόνι. καλή επιτυχία!

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά