Έχουν τα μακαρόνια όταν τα βγάζετε την λεγόμενη “γλίτσα”; Με αυτό το κόλπο θα το αποφύγετε


    Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι τα μακαρόνια είναι από τα πιο εύκολα πιάτα, ως προς τον τρόπο παρασκευής τους, αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή για να βγουν πετυχημένα. Όλοι κάνουμε λάθη και χαλάνε την γεύση τ…

    ...ους, και την μορφή τους.Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, όταν φτιάχνουμε μακαρόνια, και αν αλλάξετε τον τρόπο σας υποσχόμαστε καλύτερα αποτελέσματα. Πολλά κόλπα υπάρχουν, και τα περισσότερα βρίσκονται στο βράσιμο, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν βιάζεστε,...

    Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι τα μακαρόνια είναι από τα πιο εύκολα πιάτα, ως προς τον τρόπο παρασκευής τους, αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή για να βγουν πετυχημένα. Όλοι κάνουμε λάθη και χαλάνε την γεύση τους, και την μορφή τους.

    Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε, όταν φτιάχνουμε μακαρόνια, και αν αλλάξετε τον τρόπο σας υποσχόμαστε καλύτερα αποτελέσματα. Πολλά κόλπα υπάρχουν, και τα περισσότερα βρίσκονται στο βράσιμο, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν βιάζεστε, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν εδώ τον τρόπο, για να βράζουν πιο γρήγορα!

    Το νερό πρέπει να κοχλάζει για να ρίξουμε τα μακαρόνια, και να μην τα πετάμε μέσα πριν την ώρα τους. Σε αντίθετη περίπτωση πέφτει απότομα η θερμοκρασία και τα μακαρόνια θα έχουν πάνω τους τη λεγόμενη “γλίτσα”.

    Σταματήστε το αμέσως! Το λάθος που κάνετε για να καταλάβετε αν τα μακαρόνια είναι έτοιμα!

    Τα μακαρόνια μπορεί να είναι απλό, εύκολο και γρήγορο πιάτο στο να το φτιάξει κανείς, αλλά έχει μερικά μικρά μυστικά, ώστε να είναι νόστιμα και να σας προσφέρουν απόλαυση, ενώ συνηθίζουμε να κάνουμε μερικά λάθη, που δε μας βοηθούν στο βράσιμό τους.

    Ένα από αυτά, είναι αρκετά αστείο σαν πράξη και, παράλληλα, δημοφιλές. Έχει δημιουργηθεί, γενικά, η εντύπωση ότι πρέπει να πετάμε στον τοίχο μακαρόνια, την ώρα που τα βράζουμε, για να δούμε αν είναι έτοιμα ή όχι. Δείτε, επίσης, πώς μπορείτε να κάνετε… τις φράουλες μακαρόνια!

    σταματήστε αμέσως αυτό το λάθος για τα μακαρόνια

    Αυτή την τακτική, καλό είναι να την ξεχάσετε! Το να εκσφενδονίζετε ένα μακαρόνι στον τοίχο, για να αντιληφθείτε αν η μακαρονάδα σας «έγινε» δεν είναι τίποτα περισσότερο από διασκεδαστικό.

    Σύμφωνα με την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Μαρσέλα Χαζάν, το τρικ αυτό είναι απλώς ένας μύθος. «Ο μόνος τρόπος να μάθεις, αν τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, είναι να τα δοκιμάσεις», λέει κατηγορηματικά σε συνέντευξή της και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

    Σε πρακτικό επίπεδο, επίσης, καλό είναι επίσης να ξέρετε, ότι τόσο τα παραβρασμένα αλλά και τα λίγο βρασμένα ζυμαρικά μπορεί να κολλήσουν στον τοίχο. Αυτό οφείλεται στο άμυλο που δημιουργεί μια κολλώδη ουσία γύρω από το μακαρόνι. Οπότε αν κολλήσει το μακαρόνι δεν είναι δείγμα του ότι είναι σωστά βρασμένο.

    Αυτό είναι το κόλπο για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια!

    Η καλύτερη μαγείρισσα να είσαι, έχεις έρθει και εσύ αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, που μοιάζει με άλυτο… το λάσπωμα των μακαρονιών. Ενώ, δείτε τι γίνετε όταν βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ!

    Κι, όμως, αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα. Αυτό που θα πρέπει να προσeξετε αρχικά, είναι το νερό που θα τα ρίξετε να έχει βράσει καλά. Επίσης, θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά, ενώ το «μυστικό» με το ελαιόλαδο – ρίχνεις δηλαδή λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα για να μην κολλάνε – δεν ισχύει, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ.

    undefined

    Όταν, λοιπόν, βράσουν τα μακαρόνια, προτού τα σουρώσετε, κρατάτε από το νερό τους ένα φλυτζάνι. Στη συνέχεια τα σουρώνετε (δεν τα ξεπλένετε με νερό) και τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Τότε ρίχνετε το φλυτζάνι με το νερό και τα ανακατεύετε καλά.

    Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το φλυτζάνι. Ρίξτε ποσότητα τόση όση χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά