Λαχταριστό σνακ: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο – Το μυστικό με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μετά την τρομερή ζαμπονοτυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες!½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό½ κιλό φέτα θρυμματισμένη½ κιλό κασέρι τριμμένο1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 αυγά½ κ.σ. μπέικινπάουντερ250γρ μαργαρίνη, λιωμένη½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    Θεσπ…

    ...�α μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε την...

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μετά την τρομερή ζαμπονοτυρόπιτα που σας παρουσιάσαμε χτες!

    ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
    ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
    ½ κιλό κασέρι τριμμένο
    1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    2 αυγά
    ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
    250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
    • Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    • Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
    • Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

    Γεύση «λουκούμι»: Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα με 4 τυριά που λιώνει στο στόμα

    Θεσπέσια γεύση και παράδοση στο πιάτο σας! Συνταγή για χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα με 4 τυριά. Απολαυστική συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Υλικά ζύμης

    • 250 γραμμ. αλεύρι τ. 70% σκληρό
    • 250 γραμμ. αλεύρι τ. κίτρινο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
    • Νερό -όσο χρειαστεί

    Υλικά για τη γέμιση τυριών

    • 150 γραμμ. φέτα Ηπείρου
    • 150 γραμμ. ξινομυζήθρα Κρητική
    • 150 γραμμ. καλαθάκι Λήμνου
    • 150 γραμμ. ανθότυρο Αρκαδίας
    • 8 αυγά χωριάτικα
    • 200 γραμμ. ξινόγαλο Σικίνου
    • Λίγο αλάτι
    • Λίγο λευκό πιπέρι
    • Λίγο μπούκοβο
    • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού και τα ζυμώνουμε πολύ καλά έως Στριφτή χωριάτικη τυρόπιτα τεσσάρων ελληνικών τυριώνότου γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη ρίχνοντας σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί.
    • Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
    • Σε μια λεκάνη πολτοποιούμε όλα τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε έως γίνουν ένα μείγμα στο οποίο να είναι όχι πολύ στεγνό, αλλά όχι νερουλό, ρίχνοντας αν χρειάζεται λίγο τριμμένη φρυγανιά, να ρουφήξει τα υγρά.
    • Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε κομμάτια αρεσκείας μας και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο μπαστούνι με τις παλάμη μας, και ταυτόχρονα με τον πλάστη το απλώνουμε σε ομοιόμορφα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο 1 εκ. ύψος.
    • Ρίχνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση τυριών και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.
    • Αρχίζουμε να διπλώνουμε την ζύμη και, όταν ολοκληρώσουμε, τσιμπάμε τις δυο άκρες και αρχίζουμε να κάνουμε σαλίγκαρο.
    • Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα της αρεσκείας μας.
    • Με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά