Αυτές είναι οι 9 πιο νόστιμες ομελέτες του κόσμου! – Όταν δείτε την 3η θα σας τρέχουν τα σάλια


    H ομελέτα είναι από τα πιο εύκολα και πιο χορταστικά πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε για πρωινό. Οι παρακάτω 9 συνταγές από όλο τον κόσμο θα αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύατε τα αυγά.Ωστόσο δείτε τ…

    Loading...

    H ομελέτα είναι από τα πιο εύκολα και πιο χορταστικά πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε για πρωινό. Οι παρακάτω 9 συνταγές από όλο τον κόσμο θα αλλάξουν τον τρόπο που μαγειρεύατε τα αυγά.

    Ωστόσο δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φτιάξετε μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού

    Μαροκινό Σακσούκα

    Το Σακσούκα είναι μια συνταγή με αυγά, τηγανισμένα σε σάλτσα ντομάτας, καuτερές πιπεριές, κρεμμύδι και μπαχαρικά. Έχει επιρροές από το Ισραήλ με πολλές παραλλαγές.

    Φριτάτα

    Η φριτάτα είναι ιταλική ομελέτα, που φτιάχνεται με τυρί, λαχανικά, λουκάνικο ή κρέας. Συνήθως η φριτάτα μαγειρεύεται στην εστία και στη συνέχεια μπαίνει στον φούρνο. Η Ναπολιτάνα φριτάτα συχνά μαγειρεύεται με ζυμαρικά, πράσο και τυρί παρμεζάνα.

    Αβγά ποσέ

    Τα αυγά ποσέ είναι παραδοσιακή γαλλική συνταγή όπου τα αυγά μαγειρεύονται χωρίς το τσόφλι τους σε καuτό νερό. Με αυτή τη μέθοδο, ο κρόκος γίνεται κρεμώδης. Τα αυγά ποσέ σερβίρονται σε τραγανό ψωμί του τοστ.

    Αυγά ποσέ

    Αυγά ορσίνι

    Μια ασυνήθιστη συνταγή για αυγά. Το ασπράδι χωρίζεται από τον κρόκο και παραμένει στο μισό τσόφλι. Το ασπράδι χτυπιέται και ψήνεται στον φούρνο, που στη συνέχεια προστίθεται στον κρόκο. Τα αυγά ορσίνι είναι δημοφιλές σνακ της Ιταλικής κουζίνας, που σερβίρονται με τυρί και λαχανικά.

    Κοκότ

    Τα κοκότ αυγά ψήνονται σε ατομικές μερίδες όπου προστίθενται κρέας, ζαμπόν, λαχανικά και μανιτάρια. Στη βάση απλώνονται τα υλικά και από πάνω σπάνε ένα αυγό. Στη συνέχεια το Κοκότ ψήνεται στον φούρνο ή σε μπεν μαρί.

    Νορβηγική ομελέτα

    Η Νορβηγική ομελέτα διαφέρει από τις συνήθεις ομελέτες, χάρη στον ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών: ψάρι με τηγανισμένο αυγό και κρεμμύδια. Ο συνδυασμός είναι τόσο δημοφιλής στους Σκανδιναβούς, που σπάνια τρώνε ένα πρωινό χωρίς αυγά και ψάρια.

    Τορτίγια

    Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του πιο δημοφιλούς πιάτου της Ισπανικής κουζίνας. Ένας μύθος λέει ότι η πρώτη τορτίγια φτιάχτηκε από μια άγνωστη γυναίκα από την Ναβάρρα, όπου ένα βράδυ σταμάτησε ένα Στρατηγός. Η γυναίκα ήταν πολύ φτωχή και εκτός παό αυγά, παράτες και κρεμμύδια, δεν είχε άλλα υλικά και έπρεπε να αυτοσχεδιάσει. Ο Στρατηγός έμεινε ευχαριστημένος και έδωσε τη συνταγή στους μάγειρες του στρατού.

    Ηuevos rancheros

    Ηuevos rancheros σημαίνει «αυγά σε επαρχιώτικο στυλ». Είναι μεξικάνικη συνταγή και φτιάχνονται με κόκκινη πιπεριά, φασόλια και καuτερή σάλτσα τσίλι.

    Aυγά σε επαρχιώτικο στυλ

    Tamagoyaki

    H γιαπωνέζικη ομελέτα Tamagoyaki είναι ένα πιάτο που περηφανεύονται στην Ιαπωνία. Φτιάχνεται με χτυπημένο αυγό, όπου στη συνέχεια προσθέτουν ζωμό, που περιέχει ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, αλάτι και ίσως και άλλα μπαχαρικά. Η ομελέτα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ρολών που στη συνέχεια γεμίζουν με διάφορα υλικά.

    Tο πρώτο vegan αυγό είναι γεγονός!

    Μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο 100% vegan βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μύκητες για να υποκαταστήσει την εμφάνιση και τη γεύση ενός αληθινού αυγού κότας.

    Η OsomeFood κυκλοφόρησε το OsomeEgg χρησιμοποιώντας μυκοπρωτεΐνη, η οποία κάνει το φυτικό αυγό να διατηρεί υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθώς και άλλα θρεπτικά αμινοξέα που παρέχουν τα συμβατικά ζωικά αυγά.

    Η μυκοπρωτεΐνη αυτή συνοδεύεται από άλλα συστατικά όπως γάλα αμυγδάλου, χυμό καρότου, ελαιόλαδο, wakame, άμυλο πατάτας, μαύρο αλάτι και θρεπτική μαγιά.

    Τα αυγά της εταιρείας αποτελούν το πρώτο υποκατάστατο παγκοσμίως για το βραστό αυγό, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να το απολαύσουν με την ίδια γεύση, χωρίς να καταφύγουν σε ζωικές επιλογές.

    Tο πρώτο vegan αυγό είναι γεγονός!

    «Πιστεύουμε στην αξιοποίηση της πραγματικής τροφής για να εξοπλίσουμε το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας», δήλωσε ο ιδρυτής του OsomeFood Jason Fong σε δελτίο τύπου.

    «Τα φυσικά συστατικά είναι βασικά και είναι αυτά που μας κάνουν να διαφέρουμε από άλλα προϊόντα εναλλακτικού κρέατος. Δεν είμαστε απλώς vegan, το φαγητό μας είναι τόσο θρεπτικό όσο πρέπει», προσθέτει.

    Η τετράδα κοστίζει 11,15 δολάρια.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...