Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια για να μην κολλήσουν; Αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται για το πιο μεγάλο σας λάθος


    Τα μακαρόνια θεωρούνται ένα απλό γεύμα στο μαγείρεμά τους, όντας συνεπώς ένα από τα αγαπημένα μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, …

    Loading...

    Τα μακαρόνια θεωρούνται ένα απλό γεύμα στο μαγείρεμά τους, όντας συνεπώς ένα από τα αγαπημένα μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε και θα μπορούσαμε να αποφύγουμε, ώστε να τα κάνουμε πιο νόστιμα.

    Ένα λάθος που συχνά κάνουν πολλοί είναι να ρίχνουν στο νερό που βράζουν λάδι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να κάνετε κάτι τέτοιο. Δε χρειάζεται το λάδι για να μην «κολλήσουν», όπως ίσως θεωρούσατε, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν πρέπει να σπάτε τα μακαρόνια.

    Εκεί πρέπει να δίνετε προσοχή

    Το μυαλό σας πρέπει να είναι στην ποσότητα του νερού και του αλατιού. Μια αναλογία 5 λίτρα νερό με 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι είναι ιδανική για το βράσιμο των μακαρονιών.

    Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα

    Πρόκειται για το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων, το οποίο μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλές παραλλαγές συνταγών. Στο Athensmagazine.gr σας δίνουμε μια συνταγή για μια μια αλλιώτικη απ’ τις άλλες μακαρονάδα. Μακαρόνια με τυρί και μπέικον σε φόρμα. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

    Βάζετε ελαιόλαδο στα μακαρόνια για να μην κολλήσουν; Αυτός είναι ο λόγος που πρόκειται για το πιο μεγάλο σας λάθος

    Μακαρόνια με τυριά και μπέικον: Δείτε τη συνταγή

    • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά (Νο. 5)
    • 1 “Σπιτικός” Ζωμός Λαχανικών
    • 110 γρ. βιτάμ (7-8 κ.σ.)
    • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
    • 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
    • 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
    • 150 γρ. γλυκιά ξινομυζήθρα, (ή φέτα) θρυμματισμένη
    • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
    • 250 ml γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση
    • 4 αυγά
    • αλάτι – πιπέρι
    • τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα φόρμας
    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, 1 ¼ κ.σ. χοντρό αλάτι και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σας αλ” τέντε, 3 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία.
    • Αυξομειώστε το χρόνο βρασίματος ανάλογα πόσο Αλ ντέντε θέλετε το ζυμαρικό σας, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι θα ψηθούν και στο φούρνο για 30 περίπου λ. Τα στραγγίζετε τα μεταφέρετε στην άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνετε με 3 κ.σ. ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύετε.
    • Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μπέικον με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
    • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.
    • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Προσθέτετε τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
    • Ρίχνετε το μείγμα αυγών και το μείγμα λαχανικών-τυριών μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα-βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
    • Παίρνετε μια φόρμα του κέικ (26 εκ.) με τρύπα στη μέση, και τη βουτυρώνετε παντού και καλά με το υπόλοιπο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ξεφορμάρετε εύκολα το φαγητό σας.
    • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
    • Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ.
    • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...