Βέφα Αλεξιάδου: Κέικ με μπανάνα και κανέλα! Μαζί με φουντούκι η συνταγή απογειώνεται!


    Κέικ με μπανάνα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου! Μαζί με φουντούκι η συνταγή απογειώνεται και δεν θα μείνει τίποτα! Δοκιμάστε την…Η συνταγή είναι της Αλεξίας και της Βέφας Αλεξιάδου από ένθετο κυρ…

    Loading...

    Κέικ με μπανάνα και κανέλα από την Βέφα Αλεξιάδου! Μαζί με φουντούκι η συνταγή απογειώνεται και δεν θα μείνει τίποτα! Δοκιμάστε την…

    Η συνταγή είναι της Αλεξίας και της Βέφας Αλεξιάδου από ένθετο κυριακάτικης εφημερίδας με μικρές αλλαγές στη δοσολογία των υλικών.

    Υλικά
    1 κούπα καστανή ζάχαρη
    ½ κούπα ζάχαρη λευκή
    2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κούπα (150 γρ.) φουντούκια αλεσμένα
    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    3 αυγά
    2/3 κούπας ελαιόλαδο
    ¼ κούπας γάλα
    2 μπανάνες όχι ώριμες πολτοποιημένες ή ½ κούπας τριμμένο κολοκύθι πράσινο
    1 κούπα τριμμένο καρότο

    λίγη κανέλα

    Εκτέλεση
    Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα 6 πρώτα υλικά.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
    Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 10 λεπτά.

    Δείτε και την συνταγή της για μπακλαβά ρολό

    Βέφα Αλεξιάδου: Το κέικ της με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες!

    Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…

    Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…

    Υλικά:
    (16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′
    1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
    2 κούπες ζάχαρης
    2 αυγά
    1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
    1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
    1 1/2 κουταλάκι ξίδι
    1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
    1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
    3/4 κούπας κακάο
    1 1/2 κουταλάκι σόδας

    -κανέλα προαιρετικά

    Εκτέλεση:
    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
    Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
    Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.

    Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
    2/3 κούπας ζάχαρη,
    1/3 κούπας νερό,
    2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
    λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.

    Εκτέλεση:
    Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!

    Καλή επιτυχία!

    Δείτε και την συνταγή της για μπουγάτσα

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

    Φτιάξτε ζεστό κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

    Διαβάστε περισσότερες γλυκές συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...