Κέικ σοκολάτας στο τηγάνι εύκολο και έτοιμο σε λιγότερο από 1 ώρα!


    Η καλύτερη συνταγή και η πιο ξεχωριστή για κέικ σοκολάτας, που ψήνεται και σερβίρεται σε τηγάνι και μπαίνει στο φούρνο! Αντί για φόρμα κέικ θα χρειαστείτε μόνο ένα τηγάνι και…έτοιμο!Μετά από το κείκ…

    Loading...

    Η καλύτερη συνταγή και η πιο ξεχωριστή για κέικ σοκολάτας, που ψήνεται και σερβίρεται σε τηγάνι και μπαίνει στο φούρνο! Αντί για φόρμα κέικ θα χρειαστείτε μόνο ένα τηγάνι και…έτοιμο!

    Μετά από το κείκ με τα δύο υλικά που ξετρέλανε το διαδίκτυο, έχουμε να σας προτείνουμε μια top παραλλαγή! Για 6 μερίδες, χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά.

    Θα χρειαστείτε:

    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    ½ κούπα καστανή ζάχαρη
    1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
    ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
    1½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλιτζάνι ζεστό αρωματικό γαλλικό καφέ (βλέπε σημείωση)
    Ζάχαρη άχνη, για το φινίρισμα
    2

    Εκτέλεση:

    1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C. Περάστε με βούτυρο ή μαργαρίνη ένα τηγάνι που είναι ασφαλές να μπαίνει και σε φούρνο.

    2.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη με την καφέ ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη κρέμα γάλακτος με το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

    3. Προσθέστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές. Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού.

    4. Ρίξτε τον καφέ πάνω από το μείγμα (μη το ανακατέψετε!) Και, στη συνέχεια, μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήστε μέχρις ότου το κέικ πάρει χρώμα στις άκρες, αλλά φαίνεται ακόμα να μην έχει ψηθεί στο κέντρο όταν μετακινείτε το τηγάνι, 25 με 30 λεπτά.

    5. Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να ολοκληρώσετε με σαντιγί ή παγωτό.

    Σημείωση: Ο καφές σε αυτή τη συνταγή, δεν προσδίδει έντονη γεύση, αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με ίση ποσότητα ζεστού νερού, αν προτιμάτε.

    Σοκολατένιο κέικ με Coca Cola! Μια ξεχωριστή συνταγή! (Video)

    Το σοκολατένιο κέικ με Coca Cola αποτελεί μια ξεχωριστή συνταγή με το αναψυκτικό να έρχεται να δώσει πιο αέρινη υφή και φυσικά, την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση του στο γλυκό. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

    Υλικά:

    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα
    • 1 ½ φλιτζάνι μαρσμάλοους
    • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
    • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • 3 κουταλιές κακάο άγλυκο σε σκόνη
    • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
    • ½ φλιτζάνι γάλα
    • 2 αυγά
    • 1 βανίλια
    • Για το γλάσο κόλα: ½ φλιτζάνι βούτυρο
    • 3 κουταλιές κακάο
    • 6 κουταλιές αναψυκτικό τύπου κόλα
    • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 1 βανίλια
    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

    Εκτέλεση:

    • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με τη ζάχαρη κοσκινισμένα και προσθέτουμε και τα καραμελάκια μαρσμάλοους
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο, 3 κουταλιές κακάο και 1 φλιτζάνι αναψυκτικό τύπου κόλα και αφού ενωθούν και πάρουν βράση, ρίχνουμε πάνω από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά
    • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη μαγειρική σόδα και τη βανίλια. Προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
    • Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 20×30 εκατοστών και στρώνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40’ λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο
    • Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την επικάλυψη, βάζοντας το υπόλοιπο βούτυρο, το κακάο και την κόλα σε κατσαρόλα να βράσουν. Περιχύνουμε πάνω από τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα καρύδια
    • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το περιχύνουμε όσο είναι καuτό με την επικάλυψη. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...