Προσοχή – Δείτε ποιες τροφές πρέπει να πλένετε πάντα πριν το μαγείρεμα


Το να μην καθαρίζετε ορισμένες τροφές οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες.
Κάποιες τροφές συντηρούνται διαφορετικά, αφού κάποιες απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο, α…

...λλά και να πλυθούν. Αυτές όμως παρακάτω απαιτούν πάντα πλύσιμο, πριν το μαγείρεμα και την κατανάλωσή τους. Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα: Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει...

Το να μην καθαρίζετε ορισμένες τροφές οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων και σε πολλές άλλες αρνητικές συνέπειες.

Κάποιες τροφές συντηρούνται διαφορετικά, αφού κάποιες απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο, αλλά και να πλυθούν. Αυτές όμως παρακάτω απαιτούν πάντα πλύσιμο, πριν το μαγείρεμα και την κατανάλωσή τους.

Ποιες τροφές πρέπει να πλένετε

  • Φρούτα και λαχανικά με βρώσιμη φλούδα: Αν δείτε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά με βρώσιμη φλούδα είναι καθαρά και λαμπερά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε στο σπίτι. Επιβάλλεται να τα πλένετε πάντα! Μην χρησιμοποιείτε, όμως, σαπούνι. Αρκεί άφθονο νερό για να καθαρίσουν. Στη συνέχεια απλά στεγνώστε τα με χαρτοπετσέτα.
  • Κονσέρβες: Τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, χάρη στο καπάκι. Αλλά θα το κάνουν σίγουρα, αν δεν πλύνετε το εξωτερικό της κονσέρβας, προτού την ανοίξετε.
  • Φρούτα και λαχανικά με μη βρώσιμη φλούδα: Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξεφλουδίζετε αυτά τα τρόφιμα, τα βακτήρια από την φλούδα θα φτάσουν ούτως ή άλλως στην βρώσιμη σάρκα τους. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να πλένετε τις μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρπούζια και άλλα παρόμοια φρούτα και λαχανικά πριν τα φάτε.
  • Ξηροί καρποί: Πρέπει πάντα να τους πλένετε, ακόμη και αν είναι ξεφλουδισμένοι. Ποτέ δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πού αποθηκεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν. Εκτός αυτού, το πλύσιμο βοηθά να απαλλαγείτε από το φυτικό οξύ που περιέχουν οι φρέσκοι ξηροί καρποί. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ξηρών καρπών από τα παράσιτα, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει το ανθρώπινο σώμα.
  • Αποξηραμένα φρούτα: Αυτό το είδος φαγητού θεωρείται ως ένα από τα πιο βρώμικα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φρούτα που πωλούνται “με το κιλό”. Ακόμα κι αν αγοράσατε αποξηραμένα φρούτα μέσα σε ένα ωραίο πακέτο, πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνετε ή ακόμα και να τα μουλιάσετε για λίγες ώρες.

5 τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσετε πριν τον ύπνο

Υπάρχουν κάποιες τροφές επηρεάζουν τον ύπνο μας άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Πόσες φορές δεν μείναμε άυπνοι μετά την κατανάλωση ενός γεύματος ; Ή δεν αναζητήσαμε μια τροφή που θα μας χαλαρώσει; Ο καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία μας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουμε πως κάποια τρόφιμα μας βλάπτουν τελικά, δείτε εδώ τις 8 τροφές “θάνατο” για τη χολή.

Κάναμε μια μικρή έρευνα για το τι πρέπει να αποφεύγετε στο βραδινό σας γεύμα, αν θέλετε να κοιμάστε καλά.

1. Τζιζμπέργκερ με μπέικον

Το πρόχειρο φαγητό είναι εχθρός όχι μόνο της υγείας μας, αλλά και για τον ύπνο μας. Το μπέικον περιέχει αρκετό λίπος που ενεργοποιεί την παραγωγή στομαχικών οξέων και προκαλεί καούρα.

2. Κρασί

Το αλκοόλ είναι διουρητικός παράγοντας, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν πιείτε πριν τον ύπνο. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί και δυνατό ροχαλητό.

3. Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα και ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη. Αυτά διεγείρουν το νευρικό σύστημα, αυξάνουν τον καρδιακό παλμό και αυξάνουν την πιθανότητα για αϋπνίες.

μαύρη σοκολάτα

4. Κοτόπουλο

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο κοτόπουλο επιβραδύνει τη πέψη κατά 50%. Έτσι αντί να ξεκουραστείτε ενώ κοιμάστε, το σώμα σας θα εργάζεται για να χωνέψει.

5. Καuτερά μπαχαρικά

Τα καuτερά μπαχαρικά δεν πρέπει ποτέ να προστίθενται σε φαγητό πριν τον ύπνο. Προκαλούν καούρα και ο ύπνος σας δε θα είναι ήρεμος.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά