10+1 τροφές που δεν παχαίνουν και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε


Παραπανίσια κιλά: Το καλοκαίρι έφτασε και πλέον όλοι προσέχουν τη διατροφή τους. Αυτό, διότι αποτελεί την εποχή που ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει στην παραλία. Έτσι, για ευνόητους λόγους θα πρέπει όσ…

...ου επιθυμούν να κάνουν τις βουτιές τους, να προσeξουν την διατροφή τους. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τις light τροφές. Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: ποιες τροφές πρέπει να πλένετε πάντα πριν το μαγείρεμα! Αναλυτικότερα: Συμβουλές ομορφιάς: Ακολουθούν ένδεκα τροφές,...

Παραπανίσια κιλά: Το καλοκαίρι έφτασε και πλέον όλοι προσέχουν τη διατροφή τους. Αυτό, διότι αποτελεί την εποχή που ο περισσότερος κόσμος πηγαίνει στην παραλία. Έτσι, για ευνόητους λόγους θα πρέπει όσου επιθυμούν να κάνουν τις βουτιές τους, να προσeξουν την διατροφή τους. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τις light τροφές.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: ποιες τροφές πρέπει να πλένετε πάντα πριν το μαγείρεμα!

Αναλυτικότερα:

Συμβουλές ομορφιάς: Ακολουθούν ένδεκα τροφές, οι οποίες δεν σας δίνουν παραπανίσια κιλά

Ρόκα: Αν σκεφτείτε πως μόλις 2 φλ. ρόκα έχουν 10 θερμίδες φανταστείτε πόσα φλιτζάνια μπορείτε να φάτε χωρίς να πάρετε ουσιαστικά σχεδόν καθόλου θερμίδες. Φτιάξτε μια σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, τυρί και ελαιόλαδο και φάτε μέχρι να «σκάσετε».

Σέλερι: Γνωρίζοντας πως το 95% του σέλερι αποτελείται από νερό αντιλαμβάνεστε πως δεν παίρνετε θερμίδες τρώγοντάς το. Καταναλώστε, λοιπόν, όσο σέλερι θέλετε.

Τρόφιμα διατροφή

Ασπράδια αυγών: Αν δεν σας αρέσει να τα τρώτε σκέτα μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή ομελέτα με έναν κρόκο και όσα ασπράδια θέλετε. Αρκεί να σκεφτείτε πως ένα ασπράδι έχει μόνο 17 θερμίδες.

Ντομάτες: Φτιάξτε την τέλεια χωριάτικη σαλάτα με ντομάτες, αγγούρι, ελιές και λίγο τυρί και πάρτε ελάχιστες θερμίδες. Οι ντομάτες είναι σούπερ θρεπτικές καθώς περιέχουν βιταμίνες Α, C και B2, φολικό οξύ και λυκοπένιο. Τώρα που είναι και καλοκαίρι αποτελεί μια τέλεια δροσερή διατροφική επιλογή.

10+1 τροφές που δεν παχαίνουν και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε

Συμβουλές ομορφιάς: Κι άλλες τροφές, οι οποίες δεν σας δίνουν παραπανίσια κιλά

Αγγούρι: Περιέχουν όσο νερό περιέχει και το σέλερι. Ένα αγγούρι έχει μόνο 16 θερμίδες και καλό είναι να τα τρώτε με τη φλούδα μιας και είναι σούπερ θρεπτική.

Κουνουπίδι: Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό το οποίο έχει πάρα πολύ λίγες θερμίδες. Φτιάξτε μια σαλάτα με αυτό ή κάντε το αλεύρι και φτιάξτε υπέροχη ζύμη για πίτσα. Το κουνουπίδι περιέχει βιταμίνες C και K και αξίζει να το έχετε στη διατροφή σας.

Μπρόκολο: Όπως το κουνουπίδι έτσι και το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που έχει πολύ λίγες θερμίδες. Αν θέλετε να χάσετε βάρος τότε σίγουρα πρέπει να το βάλετε στη διατροφή σας. Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως είναι γεμάτο βιταμίνες A, C, E και Κ.

10+1 τροφές που δεν παχαίνουν και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε

Αρακάς: Ο αρακάς είναι γεμάτος φυτικές ίνες και πρωτεϊνες και μπορείτε να τον συνδυάσετε τέλεια με ό,τι θέλετε. Μόνο ένα φλιτζάνι αρακά έχει 35 θερμίδες. Φάτε, επομένως, άφοβα όσο θέλετε.

Συμβουλές ομορφιάς: Οι υπόλοιπες τροφές, οι οποίες δεν σας δίνουν παραπανίσια κιλά

Πεπόνι: Είναι ένα από τα πιο δροσιστικά φρούτα του καλοκαιριού και μπορείτε να το τρώτε άφοβα. Έχει μόνο 55 θερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α και C.

Γκρέιπφρουτ: Μπορεί να μην είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο αλλά είναι πολύ θρεπτικό. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και αν δεν μπορείτε να το φάτε σκέτο μπορείτε να το προσθέσετε σε έναν χυμό σας. Έχει μόλις 50 θερμίδες το ένα και βοηθάει στο να χάσετε πόντους από την περιοχή της μέσης.

undefined

Φράουλες: Οι φράουλες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος μιας και έχουν πολύ λίγες θερμίδες. Φάτε τις άφοβα σκέτες ή φτιάξτε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα με γκρέιπφρουτ και πεπόνι.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά