Τυρί και θαλασσινά: Πόσο ασφαλές είναι τελικά για την υγεία μας;


    Τα θαλασσινά έχουν πολύ ιδιαίτερη και ντελικάτη γεύση και είναι λογικό να ξενίζει ο συνδυασμός τους με τυροκομικά προϊόντα που έχουν ένταση. Πολλές φορές όμως με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει μια γευστικ…


    Loading...


    Τα θαλασσινά έχουν πολύ ιδιαίτερη και ντελικάτη γεύση και είναι λογικό να ξενίζει ο συνδυασμός τους με τυροκομικά προϊόντα που έχουν ένταση. Πολλές φορές όμως με αυτόν τον τρόπο, προκύπτει μια γευστική αντίθεση που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, αμφιλεγόμενος είναι και ο συνδυασμός του τυριού με τα λαδερά.

    Για παράδειγμα, το γνωστό «γαρίδες σαγανάκι» είναι ένα πιάτο που προκύπτει από έναν τέτοιο συνδυασμό. Η γλυκιά, τραγανή και ιδιαίτερη γαρίδα συνδυάζεται με την έντονη, κρεμώδη και αλμυρή φέτα, δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, το τυρί και το θαλασσινό μπορεί να συνυπάρχουν σε ένα πιάτο χωρίς αντιθέσεις και ανάλογα με τα είδη τους και τις αναλογίες που χρησιμοποιούνται, να προκύπτει ένα πάντρεμα με αρμονικό και ταιριαστό γευστικό αποτέλεσμα.

    γαρίδες σαγανάκι

    Οπότε, τα θαλασσινά μπορούν να συνδυαστούν με το τυρί, ανάλογα πάντα με το είδος του θαλασσινού και του τυριού αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν. Το να αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση να ταιριάζουμε τυρί με θαλασσινά, δεν μπορεί να είναι ένας γενικός κανόνας. Εξαρτάται κάθε φορά από τη συνταγή και το πιάτο που φτιάχνουμε.

    Μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά – Σκέτος αφρός

    Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας προτείνει μια λαχταριστή αλλά και… διαφορετική συνταγή. Φτιάξτε μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει. Αν πάλι, θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για πιροσκί με λουκάνικο.

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 φαριν-απ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    • 1-2 χούφτες τριμμένο τυρί
    • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
    • 1 αυγό για τη ζύμη
    • στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
    • 400-500γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
    • 1 αυγό για το άλειμμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Ανακατεύουμε σε μπολ το φαριν-απ, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το τυρί,το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε.
    • Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνουμε ελαφρά.
    • πλάθουμε μπαλάκια, (περίπου όσο το μέγεθος από ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
    • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
    • Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι,πιπεριές μέχρι και παστουρμά για πικάντικο γούστο.

    Πηγή: Συνταγή Zoi Athanasiadou‎


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...