Το λάθος που κάνετε όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο – Δώστε προσοχή


  Ο καλύτερος τρόπος για την προετοιμασία του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο. Αν όμως χρειαστεί να το ξεπαγώσετε, μην κάνετε αυτό το λάθος.
  Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλ…


  Loading...


  Ο καλύτερος τρόπος για την προετοιμασία του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο. Αν όμως χρειαστεί να το ξεπαγώσετε, μην κάνετε αυτό το λάθος.

  Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει. Μάλιστα, με αυτό εδώ το κόλπο θα καταλάβετε κατά πόσο το συσκευασμένο κοτόπουλο είναι φρέσκο.

  Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καuτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

  Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

  Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

  Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

  Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

  Το μυστικό συστατικό που απογειώνει το ψητό κοτόπουλο

  Είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του λεγόμενου comfort food, του φαγητού που έφτιαχνε η μαμά σου τις Κυριακές όταν μαζευόσασταν όλοι μαζί στο σπίτι. Το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, συνοδευόμενο πάντα από πατατούλες, έχει μια πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση. Αυτή της οικειότητας.

  Το έχουμε φτιάξει με πολλές παραλλαγές, ωστόσο η κλασική του συνταγή παραμένει στην καρδιά μας.
  Υπάρχει όμως ένα μυστικό συστατικό, το οποίο δεν αλλοιώνει την αυθεντική συνταγή. Αλλά την απογειώνει. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα κόλπο για να απογειώσουμε ένα τόσο κλασσικό πιάτο, δείτε εδώ το κόλπο με το πιστολάκι μαλλιών για την τέλεια πέτσα.

  Πρόκειται για τον κουρκουμά. Μια ρίζα με καφέ φλούδα που όταν την ανοίξεις αποκαλύπτεται μια φωτεινή κίτρινο-πορτοκαλί σάρκα στο εσωτερικό της. Καλλιεργείται εδώ και 5.000 χρόνια, κυρίως στις τροπικές περιοχές της Ασίας, ενώ τον 13ο αιώνα, οι Άραβες έμποροι έφεραν τον κουρκουμά στις δυτικές χώρες. Σήμερα, ο κουρκουμάς κυκλοφορεί σε σκόνη σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

  κοτόπουλο

  Μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο που θα το θυμάσαι πάντα:

  • 1 κοτόπουλο
  • κουρκουμάς
  • ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι
  • λίγη ρίγανη

  Αλείψτε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και πάπρικα και ψήστε το στους 180 βαθμούς. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη.


  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα...
  Loading...