Νηστίσιμη σιροπιαστή σταφιδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη και κανέλα


    Υπέροχη συνταγή για τέλεια νηστίσιμη σταφιδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, άχνη και κανέλα! Απλά δοκιμάστε την από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα ξετρελαθείτε!Στο argiro.gr βρήκαμε την απόλυτη σ…

    ...υνταγή για την περίοδο της νηστείας και σας την παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, το εγγυούμαστε. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor Spoiler: Φεύγει ο Τριαντάφυλλος και επιστρέφει...

    Υπέροχη συνταγή για τέλεια νηστίσιμη σταφιδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, άχνη και κανέλα! Απλά δοκιμάστε την από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα ξετρελαθείτε!

    Στο argiro.gr βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για την περίοδο της νηστείας και σας την παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, το εγγυούμαστε.

    Υλικά Συνταγής

    • 250 γραμ. μαργαρίνη
    • 450 γραμ. νερό
    • 300 γραμ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
    • 2 κ..γλ. κοφτά κανέλα
    • 1 κ.γλ. κοφτό μοσχοκάρυδο
    • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
    • 400 γραμ. ζάχαρη
    • 400 γραμ αλεύρι
    • 1 κ.γλ. σόδα
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 200-250 γραμ. vegan σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 2 κ.γλ. σουσάμι

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε τη νηστίσιμη σιροπιαστή σταφιδόπιτα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.
    • Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι μπαχαρικών να κρυώσει.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.
    • Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 55′.
    • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.
    • Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.

    Κι αν λατρεύεται την νηστεία αλλά και την σοκολάτα ταυτόχρονα σας έχουμε κι άλλη συνταγή! Δείτε εδώ πως να φτιάξετε νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας σε μόλις 20 λεπτά!

    Τηγανίτες της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πασπαλισμένες με κανέλα και ζάχαρη

    Οι τηγανίτες της γιαγιάς, οι απλές τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τότε που στα γρήγορα, για να μας γλυκάνουν ανακάτευαν 3 απλά υλικά και σε λίγο ένα βουνό από αφράτες και τραγανές τηγανίτες μας έπαιρναν το μυαλό, πασπαλισμένες με κανέλα και ζάχαρη.

    Η συνταγή είναι από το argiro.gr και είναι πραγματικά έτοιμη σε πέντε λεπτά! Παρακάτω θα δείτε τα υλικά που χρειάζεστε για να την φτιάξετε και βήμα βήμα την εκτέλεσή της.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
    • 3/4 φλ. νερό
    • 2 πρέζες αλάτι
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Για το γαρνίρισμα
    • μέλι θυμαρίσιο
    • πετιμέζι
    • κανελοζάχαρη

    Εκτέλεση

    • Οι τηγανίτες της γιαγιάς χωρίς μαγιά, είναι μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά. Νόστιμες και απλές, γίνονται στα γρήγορα και απολαμβάνονται αμέσως. Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο και γαρνίρονται στα νησιά μας κυρίως με πετιμέζι αλλά καμιά φορά σερβίρονται με μέλι η κανελοζάχαρη.
    • Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε το χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15′
    • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο 1/2 εκατοστό. Αφού κάψει το λάδι, κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα τις παραδοσιακές τηγανίτες να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά.
    • Αφού ροδίσουν κι από την άλλη, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    • Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι, μέλι ή πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.
    • Απολαύστε τις ζέστες.

    Μυστικά για τις τηγανίτες της γιαγιάς

    • Οι παραδοσιακές τηγανίτες άλλοτε γίνονται με μαγιά και άλλοτε χωρίς μαγιά. Με μαγιά γίνονται φουσκωτές σαν λουκουμάδες, χωρίς μαγιά γίνονται πλακέ και τραγανές.
    • Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο γιατί η μισή νοστιμιά της οφείλεται στο τηγάνισμα της ζύμης στο καλό ελαιόλαδο.
    • Απολαύστε τις τηγανίτες σας με πετιμέζι για μια vegan απόλαυση.
    • Αν έχετε χρόνο μπορείτε να αφήσετε την ζύμη σκεπασμένη να σταθεί για περισσότερη ώρα από 15′. Θα γίνουν πιο αφράτες έτσι.
    • Μπορείτε να κάνετε και τηγανίτες με ό,τι αλεύρι έχετε. Δηλαδή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς διογκωτικά πχ σταρένιο ή για όλες χρήσεις. Τότε όμως θα γίνουν πιο πλακέ στο σχήμα. Όπως και να τις φτιάξετε είναι απίθανες.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Σαραγλί από την Πόλη και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το ξύλο κανέλας ξυπνάει μνήμες από Ανατολή

    Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» – Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά