Πρωϊνό με ψωμί του τοστ στον φούρνο, κανέλα και μέλι – Θα ξετρελαθείτε


    Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υπέροχο πρωϊνό που όλοι θα λατρέψουν. Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείτε μόνο ψωμί του τοστ.Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, …

    ...να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι αλμυρό για πρωινό, δείτε εδώ την συνταγή με αυγά και μπέικον. 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 πακέτο ψωμί του τόστ 4 αβγά 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1 κοφτό κ.γ....

    Μια συνταγή για ένα υγιεινό και υπέροχο πρωϊνό που όλοι θα λατρέψουν. Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείτε μόνο ψωμί του τοστ.

    Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, να το αφήσετε στο ψυγείο, να το ψήσετε το πρωί και να απολαύσετε ζεστό και μυρωδάτο με την οικογένειά σας. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι αλμυρό για πρωινό, δείτε εδώ την συνταγή με αυγά και μπέικον.

    • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
    • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1 πακέτο ψωμί του τόστ
    • 4 αβγά
    • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
    • 1 κοφτό κ.γ. βανίλια για γαρνίρισμα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι ή maple syrup

    Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας να ενσωματωθούν. Κρατάτε το 1/4 του μείγματος μαργαρίνης και με το υπόλοιπο περιχύνετε ένα πυρέξ 22 X 32 εκ. περίπου. Στρώνετε πάνω στο μείγμα μαργαρίνης μια σειρά φέτες ψωμιού του τοστ.

    Χτυπήστε καλά μαζί τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια. Με ένα κουτάλι ρίχνετε το 1/2 μείγμα αβγών να σκεπάσει τις φέτες του ψωμιού.Επαναλάβετε τη διαδικασία προσθέτοντας μια στρώση ψωμί και το υπόλοιπο 1/2 μείγμα αβγών. Τελειώνετε με μια σειρά με ψωμί του τοστ το οποίο αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο μείγμα μαργαρίνης.

    Σκεπάζετε το μείγμα με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να «πιει» το ψωμί τα υγρά του. [Αν το θέλετε για πρωινό, καλύτερα να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε στο ψυγείο]. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′. Τα πρώτα 30′ ψήνετε με το πυρέξ σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο το οποίο ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15′.

    Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε γαρνίροντας με maple syrup ή μέλι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά