Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και βρώμη!
    Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:
    Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκι…

    ...α χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμάς 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 ντομάτα τριμμένη 2 κ.σ. γιαούρτι 1/2 κ.γλ. κύμινο 1 κ.γλ. ρίγανη 2 αυγά 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι...

    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και βρώμη!

    Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

    Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό κιμάς
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 1/2 κ.γλ. κύμινο
    • 1 κ.γλ. ρίγανη
    • 2 αυγά
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

    Τρίβουμε και την ντομάτα

    Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

    Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

    Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

    Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

    Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

    Βάζει βούτυρο στα μπιφτέκια και μετά τα ρίχνει στον φούρνο – Μοναδικό αποτέλεσμα

    Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και πάντοτε ψάχνουμε τρόπο να τα κάνουμε ακόμη πιο νόστιμα και ζουμερά, με το κόλπο της χρήσης του βουτύρου, τοποθετώντας το πάνω τους πριν τα ρίξουμε στον φούρνο να έχει μοναδικό αποτέλεσμα.

    Ποιος δε θέλει, άλλωστε, να απολαύσει ένα εξαιρετικό μαγειρικά αποτέλεσμα σε ένα από τα φαγητά, για τα οποία… τρελαινόμαστε; Τα μπιφτέκια σας, φυσικά, μπορούν να αποκτήσουν τρομερή γεύση, αν τους βάλετε λίγο βούτυρο, αν και πρέπει να προσέχετε πριν τα ψήσετε για κάποιο μεγάλο λάθος.

    μπιφτέκια φούρνος βούτυρο

    Αυτό είναι το κόλπο με το βούτυρο

    Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ψήσετε το μπιφτέκι στη σχάρα, τοποθετώντας από πάνω λίγο βούτυρο. Αυτό, καθώς λιώνει, θα διατηρήσει τα μπιφτέκια σας ζουμερά κι ακαταμάχητα.

    Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

    Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική γεύση. Μια από τις αγαπημένες σας συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Φτιάξτε την ξανά και ξανά.

    Για τα μπιφτέκια

    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 2 ντομάτες τριμμένες
    • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
    • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τις πατάτες φούρνου

    • 8 πατάτες
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 2 λεμόνια (χυμός)
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 2 φλ. νερό
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.
    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
    • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό.
    • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
    • Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
    • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά