Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν – Παγωτό σάντουιτς με 3 υλικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Υπάρχει καλύτερη λιχουδιά για το καλοκαίρι από το παγωτό και πολύ περισσότερο, όταν το παγωτό είναι χειροποίητο. Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει μία υπέροχη συνταγή με τρία μόνο υλικά π…

    ...ου θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά παγωτά σάντουιτς (δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε παγωτό γιαούρτι).Υλικά για 3 μεγάλα παγωτά σάντουιτς ή 6-7 πιο μικρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου 200 γρ πραλίνα φουντουκιού 110 -120 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αναλόγως το ποσό πηχτή...

    Υπάρχει καλύτερη λιχουδιά για το καλοκαίρι από το παγωτό και πολύ περισσότερο, όταν το παγωτό είναι χειροποίητο. Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει μία υπέροχη συνταγή με τρία μόνο υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά παγωτά σάντουιτς (δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε παγωτό γιαούρτι).

    Υλικά για 3 μεγάλα παγωτά σάντουιτς ή 6-7 πιο μικρά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
    • 110 -120 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αναλόγως το ποσό πηχτή η υγρή είναι πραλίνα που χρησιμοποιούμε αντίστοιχα
    • 1 μεσαίο αυγό

    Για την γέμιση

    • Ότι παγωτό επιθυμούμε

    Εκτέλεση

    • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή μας. Πρέπει όλα τα υλικά για το παγωτό σάντουιτς με 3 υλικά (εκτός του παγωτού) να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
      Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα με το αυγό.
    • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Μόλις δούμε ότι έχει πάρει το περισσότερο αλεύρι βάζουμε ένα γάντι και πλάθουμε την ζύμη τόσο ώστε να πάρει και το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν θέλουμε να την ζυμώσουμε πολύ.
    • Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
    • Πλάθουμε κατευθείαν σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Εάν ωστόσο θέλετε μικρότερα παγωτά σάντουιτς με 3 υλικά, μπορείτε να τα πλάσετε πιο μικρά.
    • Ψήνουμε για 9-10 λεπτά στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 160ºC.
    • Εάν κάνετε πιο μικρά θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
    • Τα μπισκότα όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά στην καρδιά τους και θα έχουνε κάνει εξωτερικά κρακελέ επιφάνεια.
    • Μην τα παραψήσετε γιατί όσο μένουν σκληραίνουν.
    • Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν γιατί εάν τα πιάσουμε σε αυτό το σημείο θα διαλυθούν.
    • Έπειτα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.
    • Μόλις έχουν κρυώσει πιάνουμε με το χέρι μας ένα μπισκότο, το αναποδογυρίζουμε και βάζουμε μια μπάλα παγωτό στην επίπεδη πλευρά του.
    • Καπακώνουμε το παγωτό σάντουιτς με το άλλο μπισκότο.
    • Διατηρούμε το παγωτό σάντουιτς, καλά τυλιγμένο στην κατάψυξη.

    Πηγή: argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γεμάτο μπισκότα και κρέμα αυτό το γλυκό ψυγείου – Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα

    Για να μην ξανά αγοράσεις απέξω – Φτιάξε το δικό σου frozen yogurt φράουλα μέσα σε 20 λεπτά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά