Γεμάτο μπισκότα και κρέμα αυτό το γλυκό ψυγείου – Αξίζει μέχρι και την τελευταία του θερμίδα


    Τα γλυκά ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα που θα γλείφετε τα δάχ…

    ...τυλά σας, όπως κι με αυτό εδώ που έχει όμως λεμόνι.Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΥλικά VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Στη Ρόδο με φουσκωμένη κοιλίτσα...

    Τα γλυκά ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι για αυτό κι εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως κι με αυτό εδώ που έχει όμως λεμόνι.

    Γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 3 lt φρέσκο γάλα
    • 2 φλ. ζάχαρη
    • 300 γρ. κορν φλάουρ
    • 3 βανίλιες
    • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
    • 200 γρ. σοκολάτα λευκή ή άλλη γεύση (καραμέλα ή πραλίνα ή πορτοκάλι)
    • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (προαιρετικά)
    • 2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
    • 1 συσκ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
    • 250 γρ. κρύο γάλα
    • Λίγο κονιάκ λικέρ της αρεσκείας σας
    • Τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

    Για το γλυκό με 3 στρώσεις

    • Για το γλυκό ψυγείου με 3 κρεμένιες στρώσεις και γεμιστά μπισκότα, κρατάμε 2 φλ. κρύο γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
    • Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
    • Το αφήνουμε να ζεσταθεί.
    • Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να πήξει η κρέμα.
    • Χωρίζουμε την κρέμα σε τρία μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε από 1 είδος σοκολάτας.
    • Ανακατεύουμε να λιώσουν οι σοκολάτες.
    • Ρίχνουμε το κονιάκ στο κρύο γάλα.
    • Βουτάμε γεμιστά μπισκότα σε αυτό και τα κάνουμε στρώση σε μακρόστενο ή τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Σε μακρόστενο θα γίνει πιο λεπτό αλλά θα βγουν πιο πολλά κομμάτια.
    • Κάνουμε μια στρώση την κρέμα λευκής σοκολάτας, βάζουμε μια στρώση τριμμένο μπισκότα ή βουτηγμένα σε γάλα μπισκότα.
    • Κάνουμε στρώση από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε κάνουμε στρώση τριμμένο ή ολόκληρο βουτηγμένο σε γάλα μπισκότο και τέλος στρώνουμε την τρίτη κρέμα.
    • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Το παγώνουμε για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
    • Αν δεν βρείτε σοκολάτα πορτοκάλι, βάλτε στην κρέμα λευκή σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν θα βγει με χρώμα άλλα θα έχει γεύση πορτοκαλιού.

    Πηγή: argiro.gr

    Αν θες κάτι πιο λάιτ, δες κι αυτή τη συνταγή παρακάτω

    Υλικά

    • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά
    • 2 κουτιά ανανάς
    • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
    • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
    • 1 κ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
    • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
    • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα

    Παρασκευή

    • Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.
    • Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.
    • Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.
    • Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.
    • Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.
    • Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.
    • Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.
    • Ανακατεύουμε καλά.
    • Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.
    • Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
    • Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
    • Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.

    Για το σερβίρισμα

    • Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.
    • Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.
    • Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.

    Πηγή: argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Θα σας δροσίσει όσο κανένα άλλο – Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό γιαούρτι μέσα σε μισή μόλις ώρα

    Σκέτη νοστιμιά – Ζουμερό κολοκυθόριζο στον φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά