Προσοχή: Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου


Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κοτόπουλο και παντός τύπου κρέας στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλου…


Loading...


Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κοτόπουλο και παντός τύπου κρέας στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Ναι, αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μας βγάζει από μεγάλο κόπο, ποιο είναι όμως το λάθος που μπορούμε να κάνουμε και να καταστρέψουμε το φαγητό μας μειώνοντας του τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά του;

Το ολέθριο λάθος που κάνουμε είναι στο ξεπάγωμα του, κάτι το οποίο μπορεί να στερήσει πολλά από τη γεύση του αλλά να θέσει και την υγεία μας σε κίνδυνο, ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε και όταν αγοράζετε κοτόπουλο, δείτε εδώ τι πρέπει να προσeξετε στην εμφάνισή του.

Όχι καuτό νερό!

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καuτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

κοτόπουλο ξεπάγωμα

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...