Παγωτό Cheesecake με φράουλες και παγωτό με φιστικοβούτυρο


    Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε εκτός από μπάνια και παγωτά. Θα σας θυμίσουμε λοιπόν τις συνταγές που έδωσε πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Π…


    Loading...

    Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε εκτός από μπάνια και παγωτά. Θα σας θυμίσουμε λοιπόν τις συνταγές που έδωσε πριν από λίγες μέρες στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Παράλληλα, δείτε την συνταγή για ένα σπιτικό παγωτό με τρία υλικά και 2+1 παραλλαγές γεύσεων.

    Παγωτό Cheesecake με φράουλες

    Υλικά:

    • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ. τυρί κρέμα
    • 250 γρ. φράουλες
    • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και ξύσμα από μισό λεμόνι
    • 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 200 γρ. μπισκότα

    Εκτέλεση της συνταγής:

    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήσουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
    2. Με το μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν αρκετά καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    3. Σπάμε τα μπισκότα ακανόνιστα και τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
      Διαλέγουμε 10 φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με τη ζάχαρη.
    4. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα. Ρίχνουμε επίσης τα μπισκότα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά.
    5. Αδειάζουμε το μισό παγωτό σε μία φόρμα του κέικ 30*11 αφόυ έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή μεμβράνη και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε και το υπόλοιπο παγωτό από πάνω και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες τουλάχιστον να παγώσει τελείως.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...