Φανταστικό ιταλικό γλυκό Bonet Dolci που θα σας εντυπωσιάσει!


Ένα ιταλικό γλυκό που θα σας κάνει να κολλήσετε μαζί του. Δεν έχετε ξαναφάει κάτι καλύτερο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε ωστόσο κάτι πιο κλασικό δοκιμάστε αυτό εδώ το δροσερό γλυκό ψυγείου, π…


Ένα ιταλικό γλυκό που θα σας κάνει να κολλήσετε μαζί του. Δεν έχετε ξαναφάει κάτι καλύτερο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Αν θέλετε ωστόσο κάτι πιο κλασικό δοκιμάστε αυτό εδώ το δροσερό γλυκό ψυγείου, που είναι το καλύτερο για το καλοκαίρι.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι μπισκότα αμαρέτι θρυμματισμένα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • ½ φλυτζάνι καφέ εσπρέσο
  • 6 αυγά
  • 1½ κουταλιές της σούπας κακάο
  • 5 κουταλιές της σούπας λικέρ αμαρέτο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι νερό
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
  • Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας. Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτουμε τα ¾ του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30×12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
  • Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200°C . Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
  • Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.

ΠΗΓΗ: viralgossip.eu

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα με λίγα υλικά. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
  • θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
  • Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά