Συνταγή για λικέρ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Θα “πεθάνεις” με την κανέλα και το πορτοκάλι!


    Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για λικέρ θα σε ξετρελάνει! Θα “πεθάνεις” με την κανέλα και το πορτοκάλι! Είναι ο συνδυασμός που δεν περίμενες, και όμως θα κάνεις τους πάντες να ενθουσιαστούν!Ας δο…


    Loading...

    Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για λικέρ θα σε ξετρελάνει! Θα “πεθάνεις” με την κανέλα και το πορτοκάλι! Είναι ο συνδυασμός που δεν περίμενες, και όμως θα κάνεις τους πάντες να ενθουσιαστούν!

    Ας δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστείς για να εντυπωσιάσεις τους πάντες!

    Υλικά Συνταγής
    10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
    700 ml βότκα
    250 ml κονιάκ
    1/2 ξυλάκι κανέλας
    600 ml νερό
    600 γραμ. ζάχαρη
    1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

    Εκτέλεση
    Για το αρωματικό λικέρ πορτοκάλι, πλένουμε πρώτα καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ!

    Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.

    Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 2΄-3΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες. Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.

    Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.

    Χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες

    Έχετε δει ωστόσο και μια συνταγή για στρούντελ με μήλο; Είναι του ονείρου!

    11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα!

    11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα και θα σας κάνουν τα Χριστούγεννα αξέχαστα!

    Θέλουμε οι δίπλες να σπάνε στο στόμα και να μας γεμίζουν με τη γλύκα τους τις μέρες των γιορτών. Και δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας.

    Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν φτιάχνετε δίπλες

    *Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    *Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.

    *Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.

    *Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.

    *Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.

    *Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.

    Το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν οι γιαγιάδες! Βάλτε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και…

    *Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καuτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.

    *Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.

    *Το σιρόπι να μην είναι πολύ καuτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.

    *Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.

    *Προσeξτε το μέλι που χρησιμοποιείται, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.

    Ακολουθήστε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία!

    Καλή απόλαυση!

    argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Φτιάξτε το απόλυτο κέικ Nutella “κόλαση” με μόλις δύο υλικά!

    Oreo ρόφημα «κόλαση» για τα πρώτα κρύα! Θα το λατρέψετε…

    Διαβάστε περισσότερες γλυκές συνταγές στο YouWeekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...