Παραδοσιακή μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Η συνταγή για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστική και πολύ εύκολη. Θα την λατρέψουν και οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι της οικογένειας σας.Υπέροχα μακαρόνια φού…


Loading...


Η συνταγή για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι φανταστική και πολύ εύκολη. Θα την λατρέψουν και οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι της οικογένειας σας.

Αυτά χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε την μυζηθρόπιτα Πάρου με κανέλα και μέλι της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά συνταγής

  • Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη καλά στραγγισμένη
  • Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι
  • Μέλι θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού
  • Αβγά 5 χτυπημένα
  • Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη
  • Αλάτι 2 πρέζες
  • Κανέλα 1/2 κ.γλυκού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας
  • Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα
  • Κανέλα λίγη για το σερβίρισμα

Υπέροχα μακαρόνια φούρνου με κόκκινη σάλτσα που μοσχοβολάει βασιλικό, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Εκτέλεση

  • Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
  • Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Σουσαμόπιτα με μέλι και κανέλα σε 15 λεπτά – Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας “κολάζει”

Μια ακόμα συνταγή για να σας “κολάσουμε” βρήκαμε και είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φυσικά. Η γνωστή μαγειρίσα μας δείχνει τον τρόπο να φτιάξουμε υπέροχη σουσαμόπιτα με μέλι και κανέλα σε μόνο 15 λεπτά και με ελάχιστα υλικά.

Η συνταγή είναι από το argiro.gr και σας την συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Μία εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι, με ελάχιστα υλικά, που γίνεται στο πί και φί και είναι άκρως απολαυστική! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Βέβαια, να ξέρετε πως μπορείτε να συνοδεύσετε το γλυκό αυτό μαζί με το υπέροχο ζεστό κρασί κανέλας που μας έχει μάθει να φτιάχνουμε, επίσης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/3 φλ. σουσαμέλαιο
  • 3 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ κοφτές κανέλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1 φλ. μέλι
  • λιγη κανελα

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη στριφτή σουσαμόπιτα με μέλι, κρατάμε στην αρχή 1/2 φλ. σουσάμι από το συνολικό για το γαρνίρισμα. Το αλέθουμε ή το χτυπάμε σε γουδί και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα κι ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Αλείφουμε με σουσαμέλαιο. Πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε σε κιχί.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι απο τις δύο πλευρές να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μέλι να αραιώσει. Περιχύνουμε τις πίτες με το μέλι, αφου κρυώσουν και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.

Extra tip για την σουσαμόπιτα με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε, μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι και να τα ψήσουμε για 25′ περίπου στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αφράτοι ντοματοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό με το κολοκύθι που τους απογειώνει

Ζουμερή ντοματόπιτα με χωριάτικο φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Ότι πρέπει για μετά την παραλία

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...