Τυλίγει μια φέτα μπέικον γύρω από τα μπιφτέκια – Το αποτέλεσμα θα σας “ξετρελάνει”


Η ομάδα του Athensmagazine.gr βρήκε την απόλυτη συνταγή. Φτιάξτε μπιφτέκια με μπέικον και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσ…


Loading...


Η ομάδα του Athensmagazine.gr βρήκε την απόλυτη συνταγή. Φτιάξτε μπιφτέκια με μπέικον και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, αν δε σας αρέσει το μπέικον, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια.

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 8 λεπτές φέτες μπέικον
  • 2 φρυγανιές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

  • Βάζετε τις φρυγανιές στο multi και τις τρίβετε. Τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο multi.
  • Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Χωρίζετε το μείγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες.
  • Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα μπέικον και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα.
  • Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Βάζετε κύμινο στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας… ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ το λάθος που κάνετε και “στεγνώνουν” τα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και κύμινο. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

μπιφτέκια κύμινο

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στα σουτζουκάκια, μια “παραλλαγή” των μπιφτεκιών σε μια πιο… βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο… λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως το κύμινο μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...