Λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα!


Όλοι μας λατρεύουμε την τυρόπιτα και κοιτάμε πώς θα βρούμε μια διαφορετική συνταγή για να απογειώσουμε το αγαπημένο μας πιάτο, είτε με διαφορετική γέμιση, είτε με διαφορετικό φύλλο. Σήμερα λοιπόν, το …

...Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια και λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από τις συνηθισμένες συνταγές δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μελοτυρόπιτα! Υλικά7 φύλλα κρούστας2 κ.σ φρέσκο βούτυρο2...

Όλοι μας λατρεύουμε την τυρόπιτα και κοιτάμε πώς θα βρούμε μια διαφορετική συνταγή για να απογειώσουμε το αγαπημένο μας πιάτο, είτε με διαφορετική γέμιση, είτε με διαφορετικό φύλλο. Σήμερα λοιπόν, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια και λαχταριστή επτάφυλλη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από τις συνηθισμένες συνταγές δείτε εδώ την τέλεια συνταγή για μελοτυρόπιτα!

Υλικά

7 φύλλα κρούστας

2 κ.σ φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ποτήρια του νερού ζεστό γάλα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 αυγά

250 γρ. τυρί φέτα σπασμένη

250 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο

Για τα φύλλα

Ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να δέσει και να σφίξει ανακατεύοντας γρήγορα.

Ρίχνουμε το γάλα όπως είναι ζεστό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία και λεία κρέμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και τα δύο τυριά.

Χωρίζουμε τη γέμιση σε τέσσερα μέρη.

Λαδώνουμε το ταψί μας με ένα πινέλο και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Ξαναλαδώνουμε το φύλλο καλά και βάζουμε το δεύτερο φύλλο και από πάνω βάζουμε ένα τέταρτο της γέμισης.

τυρόπιτα

Απλώνουμε πολύ καλά τη γέμιση να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλα 3 φύλλα.

Τα δυο τελευταία φύλλα τα βάζουμε από πάνω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα πρώτα.

Λαδώνουμε πολύ καλά το τελευταίο φύλλο και πριν το βάλουμε στο φούρνο βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα μας.

Προσοχή δεν πατάμε τα φύλλα, τα αφήνουμε αεράτα όπως στρωθούν στο ταψί.

Τις άκρες από τα φύλλα που έχει στο ταψί τις σπρώχνουμε με το πινέλο μας γύρω γύρω να μπουν μέσα στο ταψί.

Χαράζουμε την πίτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 50 – 60 λεπτά.

Θεϊκή τυρόπιτα με σόδα!

Έχουμε για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα με σόδα και θα μας θυμηθείτε. Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη που θα σας ξετρελάνει όπως και η τυρόπιτα με 2 υλικά.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
500 γρ φέτα
250 γρ ανθότυρο
150 γρ καπνιστό τυρί
Πιπέρι και ρίγανη
Μείγμα γιαουρτιού

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό 330ml
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο με όποιον τρόπο επιθυμούμε, το μισό για το μείγμα γιαουρτιού και το υπόλοιπο μισό επάλειψη των φύλλων.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε βάζοντας δυο φύλλα και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα τυριών. Τέλος σκεπάζουμε με 3 φύλλα και κόβουμε ελαφρά την πίτα στα επιθυμητά κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε γιαούρτι, μισό βούτυρο λιωμένο και την σόδα και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει όλα τα υγρά. Βάζουμε την πίτα να ψηθεί χαμηλά για 40 λεπτά περίπου και την ανεβάζουμε ψηλότερα προς το τέλος για να πάρει χρώμα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά