Τοποθετεί 4 φιλέτα κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνει αλάτι…Η καλύτερη συνταγή με 3 μόνο βήματα!


Ένα κοτόπουλο διαφορετικό από τα άλλα και μάλιστα γρήγορο, εύκολο, αλλά και νόστιμο. Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!
Η παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε, φτιάχνεται στο ταψί και είναι πανεύκ…


Loading...


Ένα κοτόπουλο διαφορετικό από τα άλλα και μάλιστα γρήγορο, εύκολο, αλλά και νόστιμο. Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!

Η παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε, φτιάχνεται στο ταψί και είναι πανεύκολη. Μιλάμε για το πεντανόστιμο κοτόπουλο με παρμεζάνα, του οποίου η συνταγή ακολουθεί παρακάτω. Κάντε την αφού πρώτα ελέγξετε αν το κοτόπουλο σας έχει άσπρες ραδβώσεις!

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου
1,5 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2,5 φλιτζάνια σάλτσα
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση:

1. Σε ένα ταψί, περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα και στη συνέχεια στρώνουμε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό από πάνω.

2. Βάζουμε και στις δύο πλευρές του κοτόπουλου αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια το τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω από τη μοτσαρέλα

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, την ψίχα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο και στη συνέχεια ψήνουμε στους 190 ° C για 1 ώρα

4. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Τοποθετεί 4 φιλέτα κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνει αλάτι...Η καλύτερη συνταγή με 3 μόνο βήματα!

Συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια: Υγιεινά μπιφτέκια κοτόπουλου… του ονείρου!

Θέλετε να δοκιμάσετε μια συνταγή νόστιμη, αλλά χωρίς να είναι αυτή «βαριά», μετά το ωραίο ορεκτικό με την τυρόπιτα περέκ; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτά τα φανταστικά μπιφτέκια από κοτόπουλο, για ένα όμορφο, ζουμερό αποτέλεσμα χωρίς πολλές θερμίδες.

Δημιουργήστε αυτό το γεύμα και δεν πρόκειται ποτέ να το χορτάσετε! Θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια!

μπιφτέκια κοτόπουλο

Υλικά:

750 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να σας περάσει από τη μηχανή του κιμά το στήθος ή ό,τι άλλο φιλέτο από το κοτόπουλο θέλετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι,
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά (μπορείτε να βάλετε και κίτρινη και πορτοκαλί αλλά όχι πράσινη)
Μισό φλυτζάνι χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση. Αν έχετε μόνο πελτέ μη βάλετε μισό αλλά το 1/3)
1 αυγό ολόκληρο (ή 2-3 ασπράδια αν το θέλετε πιο υγιεινό)
5-6 κουταλιές κουάκερ αλεσμένο (αντί για ψωμί)
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (μαύρο και πάπρικα)
Για τους μερακλήδες και λίγο κάρυ ή σος σόγιας
Εκτέλεση:
Περάστε πιπεριές, σκόρδο και κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν (σε μας δεν αρέσει να βρίσκουμε κομματάκια από ζαρζαβατικά στο μπιφτέκι μας –θα μας θυμηθείτε αν έχετε μικρά παιδιά που δεν τα ενθουσιάζουν τα πολλά «χρώματα» στο φαγητο-).

Στη συνέχεια αλέστε και το κουάκερ μέχρι να πάρει όψη αλευριού.

Ζυμώστε τον κιμά με όλα τα υλικά. Μη βάλετε εξαρχής το χυμό της ντομάτας. Ρίχνετε κατά βούληση για να μη σας γίνει πολύ ρευστό το μίγμα.

Αφού τον ζυμώσετε, βάλτε τον να ξεκουραστεί και να κρυώσει αρκετά στο ψυγείο (έτσι θα μπορέσετε να τον πλάσετε καλύτερα)

Όταν θελήσετε να τον ψήσετε, λαδώστε λίγο τα δάχτυλά σας και πλάστε τον στο σχήμα και μέγεθος που θέλετε.

Μην τον βάλετε σε ταψί. Δοκιμάστε το απίστευτο ταψάκι σιλικόνης της Tupperware το οποίο ψήνει τέλεια, δεν κολλάει τίποτα πάνω του (κοινώς καθαρίζεται εύκολα) κι αποθηκεύεται εξίσου εύκολα (αρκεί να το διπλώσετε και να το βάλετε στο συρτάρι σας!)

Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα το φούρνο σας. Εμείς τα ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, περίπου για 35λεπτά. Αλλά να το ελέγξετε στα δικά σας δεδομένα, καθώς κοτόπουλο είναι αυτό και πρέπει να προσέχουμε να είναι καλά ψημένο.

Μπορείτε να το σερβίρετε με νόστιμο καστανό ρύζι, βραστές πατάτες σαλάτα ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα εποχής.

Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Υ.Γ Επειδή ο κιμάς κοτόπουλου δεν έχει την ένταση που έχει ο μοσχαρίσιος ή ο χοιρινός, τσιμπήστε λίγο αλατάκι παραπάνω, θα το χρειαστεί.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...