Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στο φούρνο! (Video)


Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και πεντανόστιμες τυρένιες πένες με αρακά και κολοκυθάκι!
Υλικά:

250 γρ. ζ…


Loading...


Πέννες από κόκκινες φακές με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και πεντανόστιμες τυρένιες πένες με αρακά και κολοκυθάκι!

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά από φακή
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά (ψιλοκομμένα)
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις η θερμοκρασία στην κατσαρόλα είναι υψηλή προσθέτουμε το κοτόπουλο και καβουρδίζουμε εξωτερικά, έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6), προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, επαναφέρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το σπανάκι baby, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν μεσαίο πυρέξ.
  5. Πασπαλίζουμε από πάνω τα 2 τυριά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Το μυστικό για να φτιάξεις υπέροχα μακαρόνια με κιμά! (Video)

Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα φαγητό που αρέσει στους περισσότερους αν όχι σε όλους. Πίτα κανταΐφι με κοφινάκι είναι επίσης μια λαχταριστή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Γι΄ αυτό και ο Λάμπρος Βακιάρος συμβούλευσε τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» για το πώς να πετύχουν την τέλεια συνταγή.

Υλικά:

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (λάπα)
  • 30 γρ. + 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 240 γρ. γλυκό κρασί
  • 240 γρ. χυμό τομάτας
  • 2 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 500 γρ. μακαρόνια Rigatoni
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)

Εκτέλεση:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...