Σιροπιαστός μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης και ελάχιστα υλικά που θα κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίσει


Ο πόλεμος του μπακλαβά καλά κρατεί καθώς το  τουρκικό μάρκετινγκ υποστηρίζει ότι το παλαιότερο όνομα της πόλης είναι «μπακλαβάς του Αντέπι και άρα η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κατοχυρώσει το γλυκό ως…


Loading...


Ο πόλεμος του μπακλαβά καλά κρατεί καθώς το  τουρκικό μάρκετινγκ υποστηρίζει ότι το παλαιότερο όνομα της πόλης είναι «μπακλαβάς του Αντέπι και άρα η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κατοχυρώσει το γλυκό ως δική της εθνική πατέντα.»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το αίτημα της εν λόγω πόλης στην επίσημη εφημερίδα των Βρυξελλών, κάτι που συνιστά ακόμη ένα βήμα για την οριστικοποίηση της κατοχύρωσης του γλυκού της. Ό,τι όμως και να ισχύει στην πραγματικότητα ένα είναι δεδομένο… Ο μπακλαβάς αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και  όταν φτιάχνεται στο σπίτι  το στοίχημα είναι αν θα μείνει κομμάτι για την επόμενη ημέρα…

Υλικά

2 πακέτα φύλλα κρούστας
500 γρ βούτυρο
500 γρ φιστίκι Αιγίνης ωμό καθαρισμένο

Για το σιρόπι

3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...