Ζουμερή κολοκυθόπιτα που “λιώνει” στο στόμα – Είναι πανεύκολη και έτοιμη με μόνο λίγα υλικά


    Μετά την κλασική τυρόπιτα, σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και για μια φοβερή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωί ως το βράδ…


    Μετά την κλασική τυρόπιτα, σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και για μια φοβερή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωί ως το βράδυ.

    Ζουμερή κολοκυθόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
    • 5 αυγά (χτυπημένα)
    • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
    • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
    • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
    • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
    • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
    • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
    • Για το ταψί
    • Λίγο ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
    • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
    • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
    • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.
    • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
    • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
    • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 24×30 εκ.
    • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
    • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η “κολοκυθόπιτα Αργυρώ” χωρίς φύλλο.
    • Αν έχετε κολοκυθοανθούς πλύντε τους και αφαιρέστε τους στήμονες.
    • Κόψτε τους σε κομμάτια και ρίξτε τους στην πίτα.
    • Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Πηγή: argiro.gr

    Οφέλη του κολοκυθιού

    Ήρθε η άνοιξη και μαζί της έφερε και το… κολοκύθι! Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

    Μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Αλλά ακόμα και αν είστε «παθολογικά» λαίμαργοι, όσα κολοκύθια και να καταναλώσετε, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό και ίνες, σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες τους ανά μερίδα, δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας γρήγορα, βοηθώντας την ίδια στιγμή στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Ελληνικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης – Ότι καλύτερο για τις ημέρες καύσωνα

    Έτοιμο σε 15 λεπτά το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κομμάτια μπανάνας

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...