Το τέλειο γλυκό ψυγείου: Τραγανή βάση μπισκότου και αφράτη κρέμα τυριού


    Ο νεαρός ζαχαροπλάστης από την Αριδαία Πέλλας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, τηλε-μαγειρεύει και μέσω των social media κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλές από τις συνταγές του άρχισαν πλέον να υποτιτλί…


    Ο νεαρός ζαχαροπλάστης από την Αριδαία Πέλλας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, τηλε-μαγειρεύει και μέσω των social media κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλές από τις συνταγές του άρχισαν πλέον να υποτιτλίζονται σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες.

    Όπως εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τα βίντεο με την εκτέλεση των συνταγών έχουν 245.000 συνδρομητές στο youtube, εβδομήντα χιλιάδες ακολούθους στο instagram, ενώ στο facebook είναι πλέον περίπου μισό εκατομμύριο. Αυτό, ωστόσο, που απολαμβάνει ιδιαίτερα είναι ότι εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε να βλέπει τις συνταγές του σαν υποτιτλισμένη ταινία.

    Μια από αυτές τις συνταγές που ξεχώρισε – και λόγω εποχής (δείτε εδώ πως θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες) – είναι το γρήγορο cheesecake kinder bueno. Τραγανή βάση με μπισκότα, αφράτη κρέμα τυριού και πραλίνα kinder bueno. Τι άλλο χρειάζεται κανείς; Μα φυσικά, την συνταγή!

    Πώς να φτιάξεις το υπέροχο αυτό γλυκό

    Συστατικά

    • 250 γρ. μπισκότα digestive
    • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
    • 500 γρ. τυρί κρέμα
    • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 300 γρ. άλειμμα bueno
    • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
    • 100 γρ. άλειμμα bueno
    • 2 kinder bueno για διακόσμηση

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
    • Βάζουμε στο ψυγείο για 10′.
    • Με ένα μίξερ χειρός ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε 45″.
      Προσθέτουμε το άλειμμα bueno και ανακατεύουμε για 30″.
    • Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου άλλα 40″.
    • Απλώνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από το μπισκότο.
    • Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. άλειμμα bueno στα μικροκύματα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
    • Σπάμε τα 2 kinder bueno σε 8 κομματάκια και γαρνίρουμε.
    • Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    • Ξεφορμάρουμε με ένα πιστολάκι ή φλόγιστρο και κόβουμε σε κομμάτια.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Ελληνικό γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα ολικής άλεσης – Ότι καλύτερο για τις ημέρες καύσωνα

    Το λάθος που κάνουνε όλοι: Ο λόγος που δεν βγαίνουν οι τηγανιτές πατάτες τραγανές έξω και μαλακές μέσα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...