Ο κορωνοϊός χτυπάει ύπουλα – Η παγίδα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πριν το “κακό”


    Ο κορωνοϊός χτυπάει ύπουλα και έχει παγίδα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πριν το “κακό”. Δες αναλυτικά τι να προσeξεις πριν τα συμπτώματα επιδεινωθούν.Οι γιατροί στις ΗΠΑ αρχίζουν να κατανοούν καλύ…

    ...τερα τον θανατηφόρο ιό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να ανεβαίνει, ξεπερνώντας μάλιστα τις 30.000. Αρχικά, τα συμπτώματα είναι ήπια, με τους ασθενείς να παραπονιούνται για ελαφρύ βήχα, πονοκεφάλους και λίγο πυρετό. ...

    Ο κορωνοϊός χτυπάει ύπουλα και έχει παγίδα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πριν το “κακό”. Δες αναλυτικά τι να προσeξεις πριν τα συμπτώματα επιδεινωθούν.

    Οι γιατροί στις ΗΠΑ αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα τον θανατηφόρο ιό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να ανεβαίνει, ξεπερνώντας μάλιστα τις 30.000. Αρχικά, τα συμπτώματα είναι ήπια, με τους ασθενείς να παραπονιούνται για ελαφρύ βήχα, πονοκεφάλους και λίγο πυρετό.

    Ο Δρ. Τζόσουα Ντένσον, γιατρός στο υγειονομικό κέντρο Tulane στην Νέα Ορλεάνη, περιέγραψε την πρώτη φάση της νόσου ως ένα «αργό έγκαυμα», συνεχίζοντας λέγοντας, στο NBC News, «Οι ασθενείς τείνουν να έχουν ήπια συμπτώματα για περίπου μία εβδομάδα, προτού είτε γίνουν καλύτερα ή γίνουν πραγματικά άρρωστοι».

    Ο συνάδερφος γιατρός Δρ. Κεν Λιν-Κιου, πνευμονολόγος στο Εθνικό Εβρααϊκό Κέντρο Υγείας στο Ντένβερ, δήλωσε ότι έχει δει μια παρόμοια τάση στους δικούς του ασθενείς, «Φαίνεται πως υπάρχει μια χρονική περίοδος όπου το σώμα προσπαθεί να δώσει μια μάχη για να δει αν μπορεί να το νικήσει ή όχι» δήλωσε και πρόσθεσε πως οι ασθενείς που ξαφνικά επιδεινώνονται, συχνά νιώθουν λίγο καλύτερα, προτού τα συμπτώματα χειροτερέψουν. «Εκεί που τα πάνε καλά, ξαφνικά αρχίζουν να νιώθουν πραγματικά κουρασμένοι, να δυσκολεύονται στην αναπνοή και να νιώθουν πόνο στο στήθος» πρόσθεσε.

    Ο Κρίστοφερ Ολ, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και καθηγητής ιατρικής στην Σχολή Ιατρική του Wake Forest στην Βόρεια Καρολίνα, επανέλαβε τα ευρήματα του Λιν-Κιου, σχετικά με τους ασθενείς που καταλήγουν στο νοσοκομείο. «Λένε: ‘Ξέρεις κάτι, νομίζω πως θα το ξεπεράσω’ και μέσα σε 20 με 24 ώρες, αρχίζουν να έχουν πυρετό, σοβαρή κόπωση, επιδείνωση του βήχα και δύσπνοια» όπως δήλωσε στο NBC. «Και τότε μπαίνουν στο νοσοκομείο».

    Η παγίδα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πριν τον κορωνοϊό

    Ο Κρις Κέιν, κάτοικος της Ουάσινγκτον που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή του από ταξίδι στην Φλόριντα, ήταν μεταξύ εκείνων που άρχισαν να νιώθουν καλύτερα, προτού επιδεινωθεί η υγεία του, σύμφωνα με την σύζυγό του, Σούζαν.

    Όπως είπε, είχε αρχικά έναν βήχα αλλά δεν είχε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να ήταν κάτι παραπάνω από ένα κρύωμα. «Ξεκίνησε σαν ένας ελαφρύς, ξηρός βήχας» δήλωσε η σύζυγός του στο NBC News, «Δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από αυτό τον τρελό βήχα».

    Λίγες ημέρες αργότερα ο βήχας επιδεινώθηκε στο σημείο όπου «πνιγόταν και πάλευε για λίγο αέρα. Ήταν πραγματικά άρρωστος. Τον έβαλαν κατευθείαν στο οξυγόνο». Να σημειώσουμε ότι πίσω στα δικά μας εμείς αναμένουμε την νέα ειδοποίηση για τα συνολικά κρούσματα του ιού στην χώρα μας όπου σύμφωνα και με την χθεσινή ενημέρωση ήταν στα 624.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα στα μέσα μεταφοράς

    Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Άνγκελα Μέρκελ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά