Τραγανή πατσαβουρόπιτα με τυρί φέτα: Παραδοσιακή συνταγή για την πιο εύκολη τυρόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Πατσαβουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε ένα κομμάτι πίτας για το …


    Loading...


    Πατσαβουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας; Θέλετε να έχετε ένα κομμάτι πίτας για το δεκατιανό, το απογευματινό ή και το βραδινό σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας δικαιώσει. Αναλυτικότερα:


    Πατσαβουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Πατσαβουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

    – 12 φύλλα κρούστας
    – 300 γραμμάρια τυρί φέτα
    – 200 γραμμάρια ανθότυρο (προεραιτικά) για τον χυλό
    – 240 ml γάλα (1 κούπα)
    – 220 ml καλαμποκέλαιο (1 κούπα)
    – 2 αυγά
    – 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    – 20 γραμμάρια baking powder


    Πατσαβουρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

    – Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την παρασκευή του χυλού.
    – Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, λίγο λάδι περίπου 3 κτσ και τα αυγά.
    – Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου διαλυθούν τα αυγά και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι.
    – Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

    – Συνεχίζουμε με την παρασκευή της πίτας.
    – Λαδώνουμε μία λαμαρίνα.
    – Παίρνουμε τα πρώτα έξι φύλλα της κρούστας και αφού τα ανοίξουμε στο τραπέζι τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
    – Ρίχνουμε ομοιόμορφα τρίμματα τυριού σε όλη την επιφάνεια.
    – Μαζεύουμε και τσαλακώνουμε το φύλλο.
    – Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
    – Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας τα φύλλα στη λαμαρίνα προσέχουμε να μην πιέζει πολύ το ένα το άλλο. Αντί για τυρί φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο.
    – Αφού έχουμε καλύψει τη λαμαρίνα με όλα τα φύλλα, τα αλοίφουμε ελαφρώς με λάδι.
    – Απομένει να ρίξουμε με μία κουτάλα τον χυλό σε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας ομοιόμορφα.
    – Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο είτε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις είτε στους 180 βαθμούς στον αέρα.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...