Συνταγή για παγωτό με 3 υλικά χωρίς παγωτόμηχανή και 4 γλυκάκια στην στιγμή για αρχάριους


    Μπορεί να ακούγεται δύσκολο το να φτιάξετε σπιτικό παγωτό αλλά δεν είναι. Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα! Δείτε παρακάτω την απλή συνταγή για ένα εύκολο παγωτό και θα πειστείτε! Παράλληλα, δείτε τ…


    Loading...

    Μπορεί να ακούγεται δύσκολο το να φτιάξετε σπιτικό παγωτό αλλά δεν είναι. Όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα! Δείτε παρακάτω την απλή συνταγή για ένα εύκολο παγωτό και θα πειστείτε! Παράλληλα, δείτε τα 7+1 καλύτερα στέκια για το πιο ωραίο παγωτό.

    Οι καύσωνες του καλοκαιριού έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό από ένα εύκολο παγωτό. Ειδικά μάλιστα όταν το έχουμε φτιάξει μόνοι μας άρα θα είναι και υγιεινό.

    Παρακάτω θα δούμε πως θα φτιάξουμε ένα εύκολο παγωτό με λίγα υλικά που γίνεται γρήγορα και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

    Έπειτα θα μάθουμε πως φτιάχνονται και πιο σύνθετες παραλλαγές του για τους πιο απαιτητικούς! Όπως συνταγή για παγωτό Lemon Pie και για σπιτικό παγωτό Snickers!

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την πρώτη μας συνταγή για εύκολο παγωτό που γίνεται γρήγορα και απλά.

    Για την βασική και εύκολη συνταγή του παγωτού μας θα χρησιμοποιήσουμε:

    • 500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), καλά παγωμένη από το ψυγείο
    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
    • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

    Βήμα 1: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Βήμα 2: Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.

    Βήμα 3: Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα, για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

    Παρακάτω θα δούμε κάποιες παραλλαγές της συνταγής του παγωτού που φτιάξαμε προηγουμένως, οι οποίες απαιτούν λίγο περισσότερο κόπο.

    Για την κρέμα λεμονιού:

    Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να βράζει (να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες) και να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Παγωτό Λεμόνι

    Για το παγωτό:

    Βήμα 1: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

    Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει και να παραμείνει αφράτο.

    Βήμα 3: Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες.

    Βήμα 4: Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και τα σπασμένα μπισκότα (αν θέλουμε, κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η κρέμα λεμονιού να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό.

    Βήμα 5: Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε

    Για την καραμέλα:

    • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέτρια ισχύ για 1 λεπτό.
    • Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου (30, 20, 10 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
    • Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    • Αφήνουμε να κρυώσει.
    • Αν πήξει αρκετά, την αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

    Παγωτό Σνίκερς

    Για το παγωτό:

    • Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.
    • Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί.
    • Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.
    • Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες.
    • Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και τα φυστίκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η σάλτσα καραμέλας να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό.
    • Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά.
    • Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

    Σημειώσεις

    Για να πετύχει η σαντιγί πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light και πολύ καλά παγωμένη. Αρχικά τη χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ (γιατί πιτσιλάει πολύ) και δυναμώνουμε την ταχύτητα σταδιακά. Σταματάμε το χτύπημα όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές που να στέκονται.

    Τα γλυκά αποτελούν την αδυναμία όλων μας και σίγουρα αν σου έλεγα πως μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις τούρτες, γλυκό ταψιού και κορμό απλά και γρήγορα δεν θα με πίστευες. Ε, λοιπόν σας έχουμε εδώ συνταγές για εύκολα γλυκά ψυγείου, που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς.

    Απλά και λίγα υλικά που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, γρήγορη παρασκευή και πεντανόστιμο αποτέλεσμα είναι μόνο μερικά από αυτά που θα πετύχεις με αυτές τις υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για γλυκά.

    Πως να κάνεις εύκολα γλυκά ψυγείου γρήγορα και με τέλειο αποτέλεσμα!

    Υλικά:

    • 500 ml κρέμα γάλακτος
    • 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρας
    • 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
    • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    • 1/2 κούπα βούτυρο
    • τρούφα ή μπισκότα για διακόσμηση

    Τούρτα σοκολάτα μπισκότο

    Πως το κάνεις:

    1. Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτω λιωμένο το βούτυρο. Ανακατεύω καλά.
    2. Βάζω την κρέμα γάλακτος να βράσει. Αφού πάρει μια βράση, τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    3. Αφού κρυώσει το ρίχνω στα μπισκότα και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεί.
    4. Διακοσμείς όπως επιθυμείς, με σιρόπι σοκολάτα, τρούφα ή μπισκότα.

    Υλικά:

    • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
    • 250 γραμμ. βούτυρο
    • 4-5 κουτ. γλυκού κακάο
    • 1 ζαχαρούχο

    Κορμός σοκολάτας

    Πως το κάνεις:

    1. Λιώνεις το βούτυρο και ρίχνεις το ζαχαρούχο, το κακάο και τα μπισκότα.
    2. Ανακατεύεις και βάζεις σε μια λαδόκολλα, φτιάχνοντας μακρόστενο σχήμα.
    3. Βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά, ή στην κατάψυξη αν βιάζεσαι.

    Υλικά:

    • 1 morfat
    • 600-700 γραμμ. μπισκότα OREO
    • 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη

    Τούρτα OREO

    Πως το κάνεις:

    1. Θρυμματίζεις στο μούλτι τα μισά μπισκότα και στρώνεις στη βάση του ταψιού σου.
    2. Χτυπάς τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει.
    3. Στρώνεις τη μισή πάνω από τη βάση, ρίχνεις έπειτα σπασμένα κομμάτια από τα OREO (αφήνεις λίγα για τη διακόσμηση της τούρτας) και έπειτα ρίχνεις την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμείς όπως επιθυμείς.
    4. Βάζεις την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

    Υλικά:

    • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
    • 1 σαντιγί
    • 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 100-200 γραμμ. άχνη ζάχαρη

    Γλυκό ταψιού με βύσσινο

    Πως το κάνεις:

    • Βάζεις τα μισά μπισκότα στη βάση του ταψιού σου, μέχρι να καλυφτεί (μπορείς να τα στρώσεις ολόκληρα ή να τα ανακατέψεις με λίγο βούτυρο, αφού τα θρυμματίσεις στο μούλτι).
    • Χτυπάς τη σαντιγί με την άχνη να αφρατέψει και ρίχνεις το γιαούρτι.
    • Απλώνεις τη μισή κρέμα πάνω στη βάση και βάζεις και τα υπόλοιπα μπισκότα σε μια στρώση.
    • Ρίχνεις την υπόλοιπη κρέμα και από επάνω βάζεις το γλυκό βύσσινο να καλυφθεί όλο το γλυκό.
    • Το βάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...