Λαχταριστή ταραμοσαλάτα με πατάτα!


    Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο και πλούσιο από νηστίσιμα εδέσματα, τι πιο κλασσικό λοιπόν από μια ταραμοσαλάτα; Η ταραμοσαλάτα …

    ...έχει πολλούς τρόπους παρασκευής αλλά εμείς είπαμε να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις. Γι' αυτό το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για κλασσική ταραμοσαλάτα με πατάτα. Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε πυρετώδεις διαδικασίες προετοιμασίες...

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο και πλούσιο από νηστίσιμα εδέσματα, τι πιο κλασσικό λοιπόν από μια ταραμοσαλάτα;

    Η ταραμοσαλάτα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής αλλά εμείς είπαμε να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις. Γι’ αυτό το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για κλασσική ταραμοσαλάτα με πατάτα. Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε πυρετώδεις διαδικασίες προετοιμασίες τραπεζιού, ρίξε μια ματιά στη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!

    Η συνταγή για την τέλεια ταραμοσαλάτα:

    Υλικά

    • 150γρμ Ταραμά λευκό
    • 4 Πατάτες μέτριο μέγεθος
    • 500ml ηλιέλαιο
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.
    • Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν μαλακώσει μέχρι το κέντρο τότε είναι έτοιμες.
    • Με ένα multi χειρός πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό για να φύγει η οξύτητα του και αμέσως μετά το στραγγίζουμε καλά.
    • Παίρνουμε τις πατάτες μας τις οποίες έχουμε αφήσει να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το multi χειρός.
    • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, τον Λευκό ταραμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ηλιέλαιο και τελευταίο το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμη.
    • Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ελιές, καλή σας όρεξη.

    Πηγή

    Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες και νηστίσιμοι!

    Φτιάξτε τους καλύτερους κεφτέδες, με την προσθήκη πατάτας, που είναι πιο γευστικοί και από απλούς. Είναι νηστίσιμοι, αλλά δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά!

    Σας έχουμε ωστόσο και την συνταγή για αφράτα απλά κεφτεδάκια, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε κάτι πιο κλασικό!

    Για τους πατατοκεφτέδες θα χρειαστείτε:

    1/2 κιλό ‏πατάτες βρασμένες
    1 ‏κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    3-4 κ. σούπας ‏ελαιόλαδο
    3 κ. σούπας ‏μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    1 κ. σούπας ‏άνηθο, ψιλοκομμένο
    1 κ. σούπας ‏δυόσμο, ψιλοκομμένο
    2 κ. σούπας ‏αλεύρι
    1/2 φλιτζάνι ‏γαλέτα
    ‏Αλάτι, πιπέρι
    ‏λάδι για τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τους κεφτέδες.
    Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά.
    Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά