Η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει – Δεν θα μείνει κομμάτι


    Η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο σπίτι, από μικρούς και μεγάλους καθώς σίγουρα θα αρέσει σε όλους η…

    ... συνταγή.Κρέμα κανέλας με βελούδινη υφή. Με τη γλύκα της κανέλας, και την τραγανή καραμέλα, θα εντυπωσιάσει μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Την βρήκαμε στο argiro.gr VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor 4 spoiler 11/5: Ο...

    Η καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο σπίτι, από μικρούς και μεγάλους καθώς σίγουρα θα αρέσει σε όλους η συνταγή.

    Κρέμα κανέλας με βελούδινη υφή. Με τη γλύκα της κανέλας, και την τραγανή καραμέλα, θα εντυπωσιάσει μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Την βρήκαμε στο argiro.gr

    Υλικά Συνταγής

    • 2 φλ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
    • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
    • 6 μεγάλους κρόκους
    • 1/3 φλ. ζάχαρη
    • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στις αντιστάσεις όπου θα ψήσουμε την κρέμα κανέλας.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, τους κρόκους μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη, ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα, στους χτυπημένους κρόκους, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα φαρδιά μπολάκια.

    Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί, και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι το νερό να καλύψει τα 3/4 του ύψους των πυρίμαχων (μπεν μαρί)..Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε απο το ταψί, και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να τις διατηρήσουμε φρέσκες στο ψυγείο, για 2-3 μέρες. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη. Αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

    Τα κουλουράκια κανέλας με σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι όνειρο – Δεν θα μείνει ούτε ένα

    Τα κουλουράκια κανέλας με σοκολάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι όνειρο και πραγματικά δεν θα μείνει ούτε ένα από αυτά, αν τα φτιάξετε στο σπίτι, καθώς θα ξετρελάνουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

    Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας για το πρωινό, για τον καφέ σας και όχι μόνο. Την βρήκαμε στο argiro.gr

    Υλικά Συνταγής

    • 70 γραμ. άχνη ζάχαρη
    • 100 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
    • 100 γραμ. λευκό ξηρό κρασί
    • 50 γραμ. τσίπουρο
    • 50 γραμ. κονιάκ
    • 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα σκόνη
    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για την επικάλυψη

    • 300 γραμ. κουβερτούρα

    Εκτέλεση

    Για τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη. Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά. Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.

    Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160 βαθμούς C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά. Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί. Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

    Πετιμεζόπιτα της Πάρου με κανέλα – Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας “κόβει” την ανάσα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά