Τυρόπιτα “μπατζίνα”: Χωρίς φύλλο έτοιμη σε λίγα λεπτά


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά την εύκολη της τεμπέλας χθεσινή που σας ξετρέλανε!Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:Η μπατζίνα είναι ίσως από τι…

...ς πιο εύκολες πίτες. Μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε ελάχιστα υλικά.Μία μέρα τυπική σαν όλες τις άλλες, η μητέρα μου ήθελε να φτιάξει τη περιβόητη ”τυρόπιτα χωρίς φύλλο”. Μόλις άκουσα αυτή τη φράση, παραξενεύτηκα αλλά ήθελα να μάθω...

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά την εύκολη της τεμπέλας χθεσινή που σας ξετρέλανε!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Η μπατζίνα είναι ίσως από τις πιο εύκολες πίτες. Μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε ελάχιστα υλικά.

Μία μέρα τυπική σαν όλες τις άλλες, η μητέρα μου ήθελε να φτιάξει τη περιβόητη ”τυρόπιτα χωρίς φύλλο”. Μόλις άκουσα αυτή τη φράση, παραξενεύτηκα αλλά ήθελα να μάθω πως τη φτιάχνει. Εκτός από αυτό, έμαθα κιόλας ότι αυτή την υπέροχη τυρόπιτα τη λένε και αλλιώς ” μπατζίνα ”.

Τυρόπιτα

Έχει διάφορες ονομασίες ανάλογα τη περιοχή αλλά η ” μπατζίνα ” μου κίνησε το ενδιαφέρον. Η μητέρα μου την έφτιαξε και εγώ δηλώνω ερωτευμένη από τότε που τη δοκίμασα. Είναι εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και κυρίως σε ταξιδεύει σε καλοκαίρια και αναμνήσεις καλοκαιριού που μετά από τη θάλασσα γύρναγες σπίτι με μία ατελείωτη πείνα.

Φέτα, πολύ φαντασία και μεράκι και έτοιμη η τυρόπιτα μας. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι

Το Athensmagazine.gr, σήμερα, θα σας παρουσιάσει μια εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που ετοιμάζεται στο τηγάνι. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι χωρίς φύλλα και χωρίς αυγά. Σίγουρα, θα σας αρέσει. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή με μπέικον και αυγό.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • φέτα, όση επιθυμείτε
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζάχαρη
  • 200 γρ χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα το αλεύρι. Σε μια γουβίτσα που ανοίγουμε βάζουμε την μαγιά με λίγη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, το οποίο απαραίτητα πρέπει να είναι χλιαρό και σε καμία περίπτωση καuτό και αναλιγώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι αν θέλουμε.
  • Ζυμώνουμε τη ζυμάρι μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Συνεχίζουμε κόβοντας σε κομματάκια το ζυμάρι μας, προκειμένου να πετύχουμε το μέγεθος της τυρόπιτας που επιθυμούμε, βάζουμε μέσα φέτα, έξτρα πιπέρι και ρίγανη αν το επιθυμούμε και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
  • Κατόπιν, αφού βάλουμε ελάχιστο βούτυρο ή ελάχιστο λάδι σε καuτό τηγάνι ψήνουμε την τυρόπιτα μας μέχρι να πάρει χρώμα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά