Τηγανόπιτες κανέλας της γιαγιάς! Θα ξετρελαθείτε!


    Εύκολες τηγανόπιτες κανέλας της γιαγιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δεν θα μείνει καμία!Ακόμα ένα παραδοσιακό γλυκό της γιαγιάς που μας τρέλανε, μετά από τις εύκολες τηγανίτες μήλου! Δείτε…

    ... παρακάτω την συνταγή!Υλικά Για ζύμη200 γρ. αλεύρι "σκληρό"1 τέταρτο κ.γ αλάτι50 γρ. ελαιόλαδο80 γρ. χλιαρό νερόΓια τη γέμισηελαιόλαδοΜέλι ή "ζάχαρη"κανέλαΕκτέλεσηΠαίρνουμε μία λεκάνη, κ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε,κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε...

    Εύκολες τηγανόπιτες κανέλας της γιαγιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δεν θα μείνει καμία!

    Ακόμα ένα παραδοσιακό γλυκό της γιαγιάς που μας τρέλανε, μετά από τις εύκολες τηγανίτες μήλου! Δείτε παρακάτω την συνταγή!

    Υλικά
    Για ζύμη
    200 γρ. αλεύρι “σκληρό”
    1 τέταρτο κ.γ αλάτι
    50 γρ. ελαιόλαδο
    80 γρ. χλιαρό νερό

    Για τη γέμιση
    ελαιόλαδο
    Μέλι ή “ζάχαρη”
    κανέλα

    Εκτέλεση

    Παίρνουμε μία λεκάνη, κ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε,κατόπιν προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη μας

    Σαν μπάλα την πλάθουμε και τη βάζουμε σε μια λεκάνη πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

    Η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια.Το καθένα το ανοίγουμε λεπτό στρογγυλό φύλλο.Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο και την πασπαλίζουμε με λίγο μέλι ή”ζάχαρη” και κανέλα.

    Πρός τα μέσα Διπλώνουμε τις 4 πλευρές έτσι ώστε να πάρει ορθογώνιο σχήμα.καθως και πάλι διπλώνουμε το φύλλο και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα για να κολλήσουν.Αν θέλουμε με την βοήθεια του πλάστη απλώνουμε λίγο ακόμα το κλειστό πια πιτάκι για να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Τέλος, λαδώνουμε τα πιτάκια ελαφρά και τα ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

    Λαχταριστό γιαουρτογλυκό έτοιμο σε 15 λεπτά!

    Θέλετε ένα ελαφρύ γλυκό; Μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχταριστό γιαουρτογλυκό! Πρόκειται για μια συνταγή η οποία θα σας ξετρελάνει!

    Μετά την τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα, θα σας παρουσιάσουμε ένα πιο light γλυκό για να μην έχετε τύψεις. Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.

    Υλικά

    400γρ κουβερτούρα γάλακτος
    150γρ γάλα φρέσκο light
    1 γιαουρτάκι χαμηλά λιπαρά
    Μπισκότα digestive

    Εκτέλεση

    Εγώ έβαλα τα digestive της μικρής με τον Μπομπ σφουγγαρακι που έχει και σοκολάτα (σλουρπ). Σχεδόν βραζεις το γάλα και το ρίχνεις στη σοκολάτα (ψιλοκομμενη). Ανακατεύεις, εμένα δεν έλιωσε και το έβαλα λίγο και σε Μπεν Μαρί. Κρυώνει λιγο, ρίχνεις και το γιαουρτι, ανακατεύεις, στρωνεις τα μπισκότα και ρίχνεις από πάνω το μίγμα. Το πετάς στο ψυγείο και μόλις σταθεί, εγώ το έβγαλα μετά από κανένα τρίωρο έτοιμο το σοκολατογλυκακι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά