Θα σας πέσει το σαγόνι: Θεϊκές χοιρινές μπριζόλες – Μαριναρισμένες με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι


    Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ελαττώσει την κατανάλωση κρέατος, αλλά και ποιος δεν αγαπά τις καλομαγειρεμένες μπριζόλες μια στο τόσο, ποσό μάλλον όταν είναι και μαριναρισμένες σε εκπληκτική και νόστ…

    ...ιμη σάλτσα από μουστάρδα, πορτοκαλί και μέλι.Δείτε επίσης: Το «φάουλ» στο ψήσιμο της μπριζόλας: Το άγνωστο κόλπο με το αλάτιΟι χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο μπούκοβο...

    Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ελαττώσει την κατανάλωση κρέατος, αλλά και ποιος δεν αγαπά τις καλομαγειρεμένες μπριζόλες μια στο τόσο, ποσό μάλλον όταν είναι και μαριναρισμένες σε εκπληκτική και νόστιμη σάλτσα από μουστάρδα, πορτοκαλί και μέλι.

    Δείτε επίσης: Το «φάουλ» στο ψήσιμο της μπριζόλας: Το άγνωστο κόλπο με το αλάτι

    Οι χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μουστάρδα, γίνονται απίστευτα νόστιμες και ζουμερές. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο μπούκοβο για παραπάνω γεύση!

    4 μπριζόλες χοιρινο

    Λίγο ελαιολαδο

    αλάτι

    πιπέρι

    λίγη ρίγανη

    Χυμό από 1 πορτοκαλι

    1κ/σ μελι

    Λίγη μουσταρδα

    Λίγη γλυκιά πάπρικα

    μπούκοβο

    μπριζολεσ-μαγειρεμα

    Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής για τις νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

    Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
    Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.

    Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα. Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπούκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.

    Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 200 βαθμούς.

    Το tip για το ψήσιμο των χοιρινών μπριζολών

    Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!

    Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε μέσα στον φούρνο να πάρουν την φωτιά τους και μετά τις σερβίρουμε μαζί με το υπέροχο ζουμάκι που έχει μείνει.

    Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα!

    Συνταγή δημοσιευμένη από το Chef, Alexios Nikoloutsopoulos

    Πηγή: i-diakopes.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά