Ανακατέψτε μαγειρική σόδα και γιαούρτι και φτιάξτε το πιο αφράτο ψωμί που φάγατε ποτέ


    Καλό το ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς αλλά επειδή σαν το σπιτικό δεν έχει, ειδικά αυτή η θεσπέσια συνταγή με μαγειρική σόδα και γιαούρτι, για να φτιάξετε εύκολα με τα χεράκια σας. Παράλληλα, δείτε …


    Καλό το ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς αλλά επειδή σαν το σπιτικό δεν έχει, ειδικά αυτή η θεσπέσια συνταγή με μαγειρική σόδα και γιαούρτι, για να φτιάξετε εύκολα με τα χεράκια σας. Παράλληλα, δείτε το κόλπο για το ψωμί και το ποτήρι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων

    • 325γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 325γρ. αλεύρι σκληρό, σταρένιο, για ψωμί και ζυμώματα
    • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 10γρ. μαγειρική σόδα
    • 30γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
    • 440γρ. στραγγιστό γιαούρτι

    Ανακάτεψε μαγειρική σόδα και γιαούρτι και έφτιαξε το πιο αφράτο ψωμί που φάγατε ποτέ

    • Για το ψωμί με σόδα και γιαούρτι: Στρώνετε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
    • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζετε τα δύο είδη αλευριού και ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    • Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύετε το χτυπημένο αβγό και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα.
    • Κάνετε μια λακκούβα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ρίχνετε εκεί το μίγμα γιαουρτιού.
    • Ανακατεύετε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια (ή με το γάντζο του μίξερ), μέχρι να φτιάξετε μια μάζα μαλακή και λεία.
    • Τη ζυμώνετε για 8 λεπτά περίπου με τα χέρια (ή για άλλα 5 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να μαλακώσει καλά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
    • Τη μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε με τα χέρια για άλλα 6-8 λεπτά (ή για άλλα 5 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να γίνει αφράτη, μαλακή, ελαστική και να μην κολλά πια στα χέρια σας.
    • Την πλάθετε σε καρβέλι, το χαράζετε σταυρωτά με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το μεταφέρετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί).
    • Ψήνετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει ωραία.
    • Το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα πριν το κόψετε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...