Υπέροχη Συνταγή για Τέλεια μίνι Μηλοπιτάκια με ΜΟΝΟ 4 Υλικά!


    Όλα είναι καλύτερα σε μινιατούρα, ειδικά αν έχουν παραπάνω κρούστα. Τα παρακάτω μηλοπιτάκια είναι πεντανόστιμα. Μπορεί η συνταγή να θέλει λίγο κόπο και χρόνο, αλλά αξίζει. Κάντε έκπληξη στα παιδιά και…

    ... τους αγαπημένους σας – ή ζητήστε τους βοήθεια!Υλικά:-Μια συσκευασία έτοιμη σφολιάτα με 2 τεμάχια -Μισή κονσέρβα γέμιση για μηλόπιτα (περίπου ένα φλιτζάνι. Αν θέλετε φτιάξτε την δική σας γέμιση) -1 αβγό -Ακατέργαστη ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικό)Οδηγίες:1. Προθερμάντε τον...

    Όλα είναι καλύτερα σε μινιατούρα, ειδικά αν έχουν παραπάνω κρούστα. Τα παρακάτω μηλοπιτάκια είναι πεντανόστιμα. Μπορεί η συνταγή να θέλει λίγο κόπο και χρόνο, αλλά αξίζει. Κάντε έκπληξη στα παιδιά και τους αγαπημένους σας – ή ζητήστε τους βοήθεια!

    Υλικά:

    -Μια συσκευασία έτοιμη σφολιάτα με 2 τεμάχια
    -Μισή κονσέρβα γέμιση για μηλόπιτα (περίπου ένα φλιτζάνι. Αν θέλετε φτιάξτε την δική σας γέμιση)
    -1 αβγό
    -Ακατέργαστη ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικό)

    Οδηγίες:

    1. Προθερμάντε τον φούρνο στους 190. Πάρτε δύο ταψιά και καλύψτε τα με αντικολλητικό χαρτί.

    2. Βάλτε την γέμιση σε έναν μεγάλο πάγκο κοπής και ψιλοκόψτε την, ώστε τα μήλα να έχουν μήκος περίπου 1 εκατοστό.

    3. Ανοίξτε το ένα φύλλο και βάλτε πάνω μικρές κουταλιές από την γέμιση, σε απόσταση 5 εκατοστών την μία από την άλλη. Θα πρέπει να σας βγαίνουν περίπου 10 πιτάκια σε κάθε φύλλο.

    4. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας ή ένα πινέλο, ρίξτε λίγο νερό στα κενά. Έτσι, θα κολλήσει καλύτερα το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

    5. Βάλτε προσεκτικά το άλλο φύλλο πάνω από το πρώτο. Πιέστε ανάμεσα στα κενά από την γέμιση, από μέσα προς τα έξω, για να κλείσετε τα πιτάκια.

    6. Χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ για μπισκότα, με διάμετρο περίπου 5-7,5 εκατοστά, για να κόψετε τα πιτάκια. Μην ανησυχείτε αν δεν είναι ευθυγραμμισμένα – μπορείτε να τα διορθώσετε στο επόμενο βήμα.

    7. Κλείστε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι. Κόψτε τις αν χρειαστεί για να είναι ίσιες.

    8. Ανακατέψτε το αβγό με 2 κ.σ. νερό. Περάστε το μίγμα πάνω από τα πιτάκια και μετά ρίξτε την ζάχαρη.

    9. Χαράξτε ένα μικρό Χ στη μέση από κάθε πιτάκι.

    10. Μεταφέρετε όλα τα πιτάκια στα ταψιά με απόσταση 2,5-5 εκατοστά ανάμεσα τους. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, για 15-18 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρτε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

    Credit: tiphero.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά