Μοσχομυριστά ρολά κανέλας: Ό,τι πρέπει για επιδόρπιο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξε αυτή τη συνταγή χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ, για τα πιο νόστιμα και αφράτα ρολά κανέλας με γλάσο. Αυτά τα γλυκά ρολάκια κανέλας σο…

    ...υ δίνουν τεράστια απόλαυση και γίνονται εύκολα και γρήγορα, μόνο με 10 λεπτά προετοιμασία!Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ρίξτε τη χοληστερίνη τρώγοντας... κανέλα - Τέσσερα βότανα που θα σας σώσουν!ΥλικάΓια τη ζύμη 5 φλ. (ή 625 γραμ.) αλεύρι δυνατό (ή για όλες τις χρήσεις) 12 γρ. (ή 1½...

    Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls) από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξε αυτή τη συνταγή χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ, για τα πιο νόστιμα και αφράτα ρολά κανέλας με γλάσο. Αυτά τα γλυκά ρολάκια κανέλας σου δίνουν τεράστια απόλαυση και γίνονται εύκολα και γρήγορα, μόνο με 10 λεπτά προετοιμασία!

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ρίξτε τη χοληστερίνη τρώγοντας… κανέλα – Τέσσερα βότανα που θα σας σώσουν!

    Υλικά

    Για τη ζύμη

    • 5 φλ. (ή 625 γραμ.) αλεύρι δυνατό (ή για όλες τις χρήσεις)
    • 12 γρ. (ή 1½ φακελάκι) μαγιά σκόνη
    • 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
    • 110 γρ. νερό
    • 220 γρ. γάλα
    • 110 γρ. ζάχαρη
    • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
    • 30 γρ. ηλιέλαιο
    • 2 μεγάλα αυγά (σε θερμ.δωμ.) ελαφρά χτυπημένα
    • Λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

    Για τη γέμιση

    • 1/2 πλάκα (ή 125 γραμ.) βούτυρο λιωμένο
    • 15 γρ. κοφτές κανέλα
    • 110 γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
    • 160 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

    Για το γλάσο με τυρί κρέμα (cream cheese)

    • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.
    • 100 γρ. μαλακό βούτυρο σε θερμ. δωμ.
    • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 300 γρ. άχνη ζάχαρη (περίπου)

    Διαδικασία

    Μοσχομυριστά ρολά κανέλας: Ό,τι πρέπει για επιδόρπιο, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Για τα ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls)

    • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
    • Σε μια κανάτα βάζουμε το αλάτι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υγρά υλικά.
    • Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα υγρά υλικά.
    • Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη τσιχλωτή, που θα κολλάει ελαφρά.
    • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να τριπλασιαστεί.
    • Βάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη στο ψυγείο για 1 νύχτα.

    Για τη γέμιση

    • Την επόμενη μέρα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί 25×35 εκατ. ή εναλλακτικά στρογγυλό ταψί διαμ. 25 εκατ.
    • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ με κουτάλι όλα τα υλικά, βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη μαύρη και λευκή και αφήνουμε στην άκρη.
    • Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και τοποθετούμε επάνω την παγωμένη ζύμη.
    • Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και ξεκινάμε με χοντρό πλάστη να ανοίξουμε φύλλο, πάχους περίπου 0,5 εκ. και σχήματος παραλληλόγραμμου, με διαστάσεις περίπου 30×55 εκ.
    • Πασπαλίζουμε αλεύρι στην επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
    • Αλείφουμε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του φύλλου με τη γέμιση, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά.
    • Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
    • Το ρολό να μην είναι πολύ σφιχτά τυλιγμένο.
    • Έχοντας πάντα την ένωση του ρολού να ακουμπάει στον πάγκο, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 10 φέτες πάχους περίπου 4-5 εκατοστών.
    • Τοποθετούμε τα ρολάκια κανέλας στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους.
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολά κανέλας να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν πάλι, για περίπου 1 ώρα.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180°C στον αέρα.
    • Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
    • Ψήνουμε τα ρολάκια κανέλας για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν κι άλλο και να ροδίσουν ολόγυρα.
    • Με το που ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά, και έπειτα, αλείφουμε την κρέμα τυριού.
    • *Υπολογίστε ότι η ζύμη θα χρειαστεί 1 νύχτα να παραμείνει στο ψυγείο.

    Για το γλάσο cream cheese

    • Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα με το μαλακό βούτυρο.
    • Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε.
    • Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή.
    • Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά