Κέικ αγγέλων με λεμόνι – Οργασμός γεύσεων από την Βέφα Αλεξιάδου


    Οργασμό γεύσεων προσφέρει ανοιχτόχερα η Βέφα Αλεξιάδου με αυτή την συνταγή για κέικ. Την έχει ονομάσει κέικ των Αγγέλων και μπορείς να την φτιάξεις με ότι κρέμα από φρούτο θέλεις, αλλά εμείς στην προτ…

    ...είνουμε ανεπιφύλακτα με λεμόνι.Λίγα μυστικά ακόμα....Αντί για κέικ αγγέλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις βάσεις παντεσπάνι, το οποίο θα βρέξετε με γάλα και κονιάκ. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ασυγκράτητοι...

    Οργασμό γεύσεων προσφέρει ανοιχτόχερα η Βέφα Αλεξιάδου με αυτή την συνταγή για κέικ. Την έχει ονομάσει κέικ των Αγγέλων και μπορείς να την φτιάξεις με ότι κρέμα από φρούτο θέλεις, αλλά εμείς στην προτείνουμε ανεπιφύλακτα με λεμόνι.

    Λίγα μυστικά ακόμα….Αντί για κέικ αγγέλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις βάσεις παντεσπάνι, το οποίο θα βρέξετε με γάλα και κονιάκ.

    Υλικά

    Για το κέικ αγγέλων

    1 κούπα αλεύρι μαλακό

    1 βανίλια

    3/4 κούπας άχνη

    12 ασπράδια

    1,5 κουταλάκι κρεμόριο

    3/4 κούπας ζάχαρη

    1/4 κουταλάκι αλάτι

    Για το γαρνίρισμα

    1 κιλο λεμόνι

    3 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής

    1 κούπα σάλτσα λεμόνι

    σαντιγί για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση συνταγής για κέικ αγγέλων με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Οργασμός γεύσεων

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι να πήξουν και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την άχνη και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στα αυγά απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

    Το ψήνουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι 25 εκ. στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Η φόρμα δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμένη.

    Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τη φόρμα και όταν κρυώσει το κόβουμε σε τρεις πάτους.

    Κρατάμε μερικές φράουλες για το γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε φετάκια.

    Τις ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα φράουλας. Το ίδιο κάνουμε και με τις ολόκληρες φράουλες.

    Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας ζαχαροπλαστικής στην α’ βάση και από πάνω βάζουμε τις μισές φράουλες με τη σάλτσα. Το κέικ αυτό δεν χρειάζεται ράντισμα.

    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τη β’ βάση. Καλύπτουμε την πάνω βάση με την υπόλοιπη κρέμα και τις ολόκληρες φράουλες, περιχύνοντας με τη σάλτσα που πιθανώς έχει τρέξει. Αν θέλουμε βάζουμε και ελάχιστη σαντιγύ.

    Ωστόσο, αν σου αρέσουν οι συνταγές με γλυκά και φρούτα σου έχουμε άλλη μια από την Βέφα Αλεξιάδου που είναι κορυφή. Στρούντελ με μήλο.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Βέφα Αλεξιάδου: Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο – κανέλα! Από τις πρώτες συνταγές της που έκαναν επιτυχία!

    Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάχνει ανάποδο κέικ με καραμελωμένα σταφύλια και μήλα! Βάζει και κανέλα και γίνεται χαμός στην κουζίνα!

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά