Η πανεύκολη συνταγή που πρέπει να ξέρεις: Τα πιο εύκολα και γρήγορα donuts


    Σε ποιον δεν αρέσουν τα donuts; Είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και πολύ απολαυστικά! Αν θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου γρήγορα και εύκολα donuts, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω…


    Σε ποιον δεν αρέσουν τα donuts; Είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και πολύ απολαυστικά! Αν θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις μόνος σου γρήγορα και εύκολα donuts, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή.

    Με την ευκαιρία ανακάλυψε 5+1 επιλογές για το πιο λαχταριστό γλυκό της πόλης.

    Υλικά

    • 150 ml γάλα χλιαρό
    • 35 γραμμάρια ζάχαρη
    • 5 γραμμάρια μαγιάς στιγμής
    • 1 αυγό
    • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι
    • 325 γραμμάρια αλεύρι για ψωμί
    • 1/4 κγ αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 15 γραμμάρια βούτυρο
    • άχνη ζάχαρη
    • σοκολάτα

    Δες στο βίντεο πως θα φτιάξεις τα donuts

    Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες… αυτό το υπέροχο ζυμαράκι που μπορείς να το γεμίσεις με τα αγαπημένα σου υλικά είτε γλυκά είτε αλμυρά; Οι κρέπες είναι ιδανικές για πρωινό ή για κέρασμα στο σπίτι. Πώς θα φτιάξετε όμως τις καλύτερες κρέπες, αυτές που θα λατρέψουν όλοι; Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.

    Υλικά

    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • 2 αβγά
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
    • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

    Θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας: Έτσι θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κρέπες στο σπίτι

    Εκτέλεση

    • Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
    • Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
    • Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο.
    • Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...