Τρώτε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί; Σταματήστε το αμέσως – Ο χειρότερος συνδυασμός τροφίμων


Ένας κάκιστος συνδυασμός τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε, είναι τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, μιας και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην πέψη. Είναι ένα αίσθημα που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να α…

...ντέξουν. Γενικά έχει αποδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί λανθασμένοι συνδυασμοί τροφίμων, που όμως συνεχίζουμε να κάνουμε, βλάπτοντας την υγεία. Ακόμα και ο τρόπος που φτιάχνουμε τα μπιφτέκια, πριν τα ψήσουμε, μπορεί να είναι λάθος, αφού σχεδόν όλοι τα ζυμώνουμε με φρυγανιά ή γαλέτα. Πέρα...

Ένας κάκιστος συνδυασμός τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε, είναι τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, μιας και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην πέψη. Είναι ένα αίσθημα που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν.

Γενικά έχει αποδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί λανθασμένοι συνδυασμοί τροφίμων, που όμως συνεχίζουμε να κάνουμε, βλάπτοντας την υγεία. Ακόμα και ο τρόπος που φτιάχνουμε τα μπιφτέκια, πριν τα ψήσουμε, μπορεί να είναι λάθος, αφού σχεδόν όλοι τα ζυμώνουμε με φρυγανιά ή γαλέτα.

Πέρα από αυτό ένα λάθος που απολαμβάνουμε όλοι είναι να τρώμε γεμιστό κρέας με τυρί. Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, κρέας σε fondue τυριού, ή και ομελέτα με κρέας, λουκάνικα και τυριά – όλα αυτά έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.

Βάζετε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε!

Κατά καιρούς ακόμη διάφορα μυστικά για πιο αφράτα και πιο νόστιμα μπιφτέκια, είναι όμως τόσο έγκυρα όλα και θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα αν τα ακολουθήσουμε; Όσον αφορά το ψήσιμο ακούγονται πολλά, όμως καλύτερα να δείτε εδώ το μέρος στο οποίο δεν πρέπει να ξαναψήσετε τα μπιφτέκια σας.

Η πρόσθεση ντομάτας που ακούγεται σαν μικρό μυστικό από ερασιτέχνες κυρίως, δοκιμάστηκε και απορρίφθηκε σχεδόν αυτόματα από τους μεγαλύτερους σεφ, καθώς γευστικά αποσπά τη προσοχή, χωρίς να προσθέτει κάποια άλλη γευστική αξία. Επιπλέον η υφή είναι εξαιρετικά πιο υγρή και άρα δύσκολα διαχειρίσιμη στο ψήσιμο, έχοντας ως αποτέλεσμα να σπάνε τα μπιφτέκια στο γύρισμα.

ζύμωμα μπιφτέκια

Η χρήση ντομάτας τριμμένης είναι ένα κόλπο να δίνουν υγρασία στα μπιφτέκια όσοι ματαίως επιχειρούν να τα ψήσουν στο φούρνο, δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν πετυχαίνει το πείραμα αλλά κατά βάθος όσοι χρησιμοποιούν ντομάτα σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Προτιμήστε λοιπόν να προσθέσετε υγρασία με λίγο παραπάνω λάδι και όχι με πολλά έξτρα υλικά μιας και τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που θέλει λίγα και καλά υλικά.

Βάζει τον κιμά των μπιφτεκιών στην χαμηλή κατσαρόλα – Θα αλλάξετε τον τρόπο που μαγειρεύετε

Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξετε σίγουρα τον τρόπο που μαγειρεύετε τα μπιφτέκια σας. Θα μπορέσετε να φτιάξετε τα πιο γευστικά μοσχαρίσια μπιφτέκια.

Μπορεί να υπάρχουν άπειρες συνταγές και τρόποι, ενώ με τον κιμά μπορείτε να κάνετε θαυμαστά πιάτα, σαν αυτό εδώ, αλλά με αυτή την συνταγή θα βρείτε το μυστικό κόλπο για τα πιο γευστικά μπιφτέκια.

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
  • 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά. 2. Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.

3. Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.

4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.

5. Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.

6. Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.

Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας και αρακά και να το απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση!


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά