Θα σε “στείλει” το γλυκό ψυγείου με εκλέρ


Είναι σίγουρο πως αυτό το γλυκό ψυγείου που σου προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σε “στείλει” κανονικά, μιας και αποτελεί μία τούρτα που μοιάζει με εκλέρ και προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά στους λάτρε…

...ις της σοκολάτας. Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10' και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Έκτακτο: Στους 136 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πόσα τα...

Είναι σίγουρο πως αυτό το γλυκό ψυγείου που σου προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα σε “στείλει” κανονικά, μιας και αποτελεί μία τούρτα που μοιάζει με εκλέρ και προκαλεί πολλαπλά εγκεφαλικά στους λάτρεις της σοκολάτας.

Τούρτα εκλέρ ψυγείου, με γεύση μαμάς. Ένα γλυκό σαν πάστα, που γίνεται σε 10′ και όποιος δοκιμάσει παραμιλάει!

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

  • 4 πακέτα κράκερ τετράγωνα
  • 500 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος ψυγείου (είναι γλυκιά) ή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 4 κρόκους
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. γάλα
  • 150 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γραμ. πραλίνα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

Για την επικάλυψη

  • 300 γραμ. σοκολάτα 70%
  • 350 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2-3 κ.σ. λικέρ κρέμα
  • κακάο ή καφέ

Εκτέλεση

Για την τούρτα εκλέρ ψυγείου, χτυπάμε πρώτα τη φυτική κρέμα ψυγείου (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, είναι ήδη γλυκιά) σε σφιχτή σαντιγί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνουμε στα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε καλά να αραιώσει το μίγμα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα. Αν έχετε θερμόμετρο, πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στη ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.
  • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνουμε με την κρέμα αβγών. Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Απαλά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, να γίνει λεία, γυαλιστερή, πυκνή και πολύ σοκολατένια κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    Περιχύνουμε το ταψί σε μια στρώση με όλη την επικάλυψη.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση κράκερ ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Απλώνουμε μια στρώση τη μισή σαντιγί. Κάνουμε μια στρώση κράκερ. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας.
    Στρώνουμε μια σειρά κράκερ. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και καλύπτουμε με μια στρώση κράκερ.
  • Τέλος, περιχύνουμε με την επικάλυψη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα καλύτερο στη γεύση και κόβεται σε ωραία κομμάτια.

τούρτα εκλέρ Μπαρμπαρίγου

Θα σας τρέξουν τα σάλια με το γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Είναι σίγουρο πως μόλις φτιάξετε κι εσείς αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας που σας βρήκαμε από τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, θα σας τρέξουν τα σάλια, τόσο σε εσάς όσο και στην οικογένειά σας μιας και είναι το γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από το κυριακάτικο τραπέζι.

Μία τούρτα σοκολάτα είναι πάντα καλή λύση και πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από την πιο λαχταριστή μους που δεν μπορεί να ξεπεράσει κανείς.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να ρίξεις μια ματιά κι εσείς να τη φτιάξετε μιας και είναι ένα γλυκό ικανό να τους “τρελάνει” όλους, ενώ όταν μπείτε στο site πρέπει να ρίξετε και μια ματιά στο αφράτο κέικ μηλόπιτας!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • Για το παντεσπάνι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γρσμ. κορν φλάουρ
  • 70 γραμ. κακάο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 κ.γλ. κρεμόριο
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 100 γαμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 50 γρ. τζίντζερ γλασέ πολύ ψιλοκομμένο

Για τη μους σοκολάτας

  • 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα λιωμένη και χλιαρή
  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • καραμέλες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για την τούρτα με παντεσπάνι σοκολάτας, βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 7′-8′, μέχρι να γίνουν παχιά ανοιχτόχρωμη κρέμα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ, το κακάο, το αλεύρι, το κρεμόριο και τη σόδα και τα προσθέτουμε στα αβγά. Απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ.
  • Ανακατεύουμε απαλά και ισομοιράζουμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και όταν πιέζουμε στο κέντρο, να φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε 10′ στις φόρμες και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  • Κόβουμε κάθε κομμάτι οριζόντια σε 3 λεπτά παντεσπάνια. Κόβουμε με προσοχή, μιας κι είναι ευαίσθητο και αφράτο το παντεσπάνι, για να μη διαλυθεί. Μπορείτε να κόψετε και σε 2 κομμάτια αν δυσκολεύεστε, γιατί είναι λεπτό κι αέρινο.
  • Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί. Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι (6 φέτες στο σύνολο) και λεπτή στρώση μους. Αλείφουμε όλη την τούρτα με τη μους γύρω γύρω και πάνω. Γαρνίρουμε με καραμέλες (μπάλες σοκολάτας). Αχνίζουμε ελαφρά.
  • Αν η επικάλυψη μαλακώσει πολύ, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ώστε να μπορούμε να την αλείψουμε.

γλυκό ψυγείου με μους σοκολάτας

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά