“The best greek-feta pie”: Η πιο τραγανή και εύκολη τυρόπιτα


Μεσημέρι Πέμπτης και εμείς σας παρουσιάζουμε την υπέροχη συνταγή της Pastry Designs για την πιο τραγανή τυρόπιτα! Αν δεν θέλετε εύκολη τυρόπιτα σας έχουμε και συνταγή με τρια διαφορετικά τυριά.Υλικά (…

...Ingredients): 500γρ. φέτα (500gr. greek feta) 250γρ. λιωμένο βούτυρο (250gr. melted butter) 500γρ. φύλλο κρούστας (500gr. phyllo) 3 αυγά (3 αυγά) 250ml γάλα (250ml milk) Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο: Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube Τυρόπιτα με μπεσαμέλ - Εύκολη...

Μεσημέρι Πέμπτης και εμείς σας παρουσιάζουμε την υπέροχη συνταγή της Pastry Designs για την πιο τραγανή τυρόπιτα! Αν δεν θέλετε εύκολη τυρόπιτα σας έχουμε και συνταγή με τρια διαφορετικά τυριά.

Υλικά (Ingredients):

  • 500γρ. φέτα (500gr. greek feta)
  • 250γρ. λιωμένο βούτυρο (250gr. melted butter)
  • 500γρ. φύλλο κρούστας (500gr. phyllo)
  • 3 αυγά (3 αυγά)
  • 250ml γάλα (250ml milk)

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ – Εύκολη και οικονομική συνταγή

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή τυρόπιτας, μετά την χθεσινή που έκανε πάταγο! Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 3 φλ. τσαγιού μπεσαμέλ (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής εδώ)
  • 5-6 αυγά
  • πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ, χωρίς να προσθέσετε τα αυγά της βασικής συνταγής αλλά 5 μεγάλα ή 6 μέτρια αυγά.
  • Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη φέτα, την τρίβετε σε μέτρια κομμάτια με πιρούνι ή με τα χέρια σας. Θρυμματίζετε και το ανθότυρο, προσθέτετε στο μπολ με τα τυριά και τη μπεσαμέλ, ρίχνετε και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και στη βάση του στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία επίσης βουτυρώνετε.
  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε μόνο τα επάνω φύλλα της πίτας σε κομμάτια, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι τα κάτω φύλλα. Ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά από τη κάτω πλευρά και να να ροδίσει η επιφάνειά της.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά